Adana Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk: 'Siyasi Hesaplarla Bir Milletin Geleceğini Tehlikeye Atan... - Son Dakika
Güncel

Adana Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk: 'Siyasi Hesaplarla Bir Milletin Geleceğini Tehlikeye Atan...

Adana Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk: \'Siyasi Hesaplarla Bir Milletin Geleceğini Tehlikeye Atan...

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Siyasi hesaplarla bir milletin geleceğini tehlikeye atan alçaktır, namussuzdur" dedi.

27.09.2015 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Siyasi hesaplarla bir milletin geleceğini tehlikeye atan alçaktır, namussuzdur" dedi.

İsmail Koncuk, memleketi Adana'daki sendika üyeleriyle bayramlaşma etkinliğine katıldı. Merkez Seyhan İlçesi'ndeki sendika binasında gerçekleştirilen bayramlaşmaya, MHP'nin Adana'daki bazı milletvekili adayları da katıldı. Burada üyelere seslenen İsmail Koncuk, Türkiye'nin çok zor dönemlerden geçtiğini söyledi. Ülkede son 2 ayda 150'den fazla şehit verildiğini anlatan İsmail Koncuk, "7 Haziran'dan sonra ne oldu anlayamadık. Bir yerlerden düğmeye basıldı" diye konuştu.

'BENİ KİMİN MİLLETVEKİLİ, CUMHURBAŞKANI OLDUĞU İLGİLENDİRMİYOR'

Son 3.5 yılda birilerinin adeta PKK terör örgütüne can suyu verdiğini savunan İsmail Koncuk, şöyle devam etti:

"Bu bir ihanettir. Bunu tanımlayacak başka bir kelime yok. PKK terör örgütünün yaptıklarına göz yumulması, beslenmesi, semirtilmesi, büyütülmesi ihanettir. Bu dönemi yaşadı Türkiye. Bu değerlendirme siyaset üstüdür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Ali Baba Çiftliği değildir. Şehit kanlarıyla kurulmuş, kan dökülüp vatan yaptığımız bir devlettir. Birilerinin siyasi geleceğini kurtarmak adına biz ne bu milleti ne bu devleti feda ederiz. Vatan yoksa, namus da yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tarihinin en büyük saldırılarıyla karşı karşıya. Beni kimin milletvekili olduğu değil, milletin geleceği ilgilendiriyor. Beni kimin Cumhurbaşkanı olduğu da ilgilendirmiyor. Siyasi hesaplarla bir milletin geleceğini tahrip etmeye çalışan, egolarını tatmin etmek için, kendi evlatlarının geleceği için bir milletin geleceğini topyekun tehlikeye atan alçaktır, namussuzdur. Bu nedenle 1 Kasım seçimlerini böyle görmek zorundayız."

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA TAŞIMALI EĞİTİM ÖNERİSİ

Yarın 18 milyon öğrenci ve 850 bin öğretmenin eğitim-öğretim dönemine başlayacağını anımsatan İsmail Koncuk, şunları kaydetti:

"Geçen yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 300 okul yakıldı. Bu ihanet çetesinin, PKK terör örgütünün yine benzeri talimatlar verdiğini duyuyoruz. Hatta bir sır değil, Adalet Bakanlığıca tüm kurumların ve çalışanların korunması için ikazlar oldu. 20 gümrük memuru kaçırıldı, biliyorsunuz. Endişemiz büyük. Doğu ve Güneydoğu'da okulların güvenliğinin sağlanması gerek. Etnik kökenine bakılmaksızın her çocuğun eğitim hakkı önemlidir. PKK'dan merhamet dilenecek değiliz ama herkes bu konuda hassas olmalıdır. Eğitim camiasının terör dışında değerlendirilmesi gerekir. 1990'lı yıllarda 160 öğretmenimiz şehit edildi. Aynı senaryo tekrar yaşanmasın. Devlet her türlü tedbiri almalıdır. Milli Eğitim Bakanı ve Başbakan'a sesleniyorum. Gerekirse o bölgede taşımalı eğitimle okullar güvenli alanlara taşınmalıdır. Tedbir alınmazsa gerekirse okulların açılması geciktirilebilir, tedbir alındıktan sonra okullar açılabilir. Eğer bir öğretmenin burnu kanarsa, bunun sorumlusu ikazlarımızı dikkate almayanlardır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk: 'Siyasi Hesaplarla Bir Milletin Geleceğini Tehlikeye Atan... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement