Adana Kebabının "Asırlık" Lezzet Mekanı - Son Dakika
Yerel

Adana Kebabının "Asırlık" Lezzet Mekanı

Adana'da 1921'de açılan kebapçı, 93 yıldır aynı mekanda müşterilerine hizmet veriyor.

02.02.2014 11:30  Güncelleme: 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kentte 1921'de açılan ve 93 yıldır aynı mekanda hizmet veren kebapçının duvarları, yöresel lezzeti tadan tanınmış kişilerin fotoğraflarıyla dolu.

Kebap ustası Mesut Silindir'in 1921'de açtığı ve 4 nesildir aynı mekanda hizmet veren iş yeri, Adana'ya gelenlerin tercih ettiği yerler arasında bulunuyor.

İş yeri ortaklarından Hakim Yenigün yaklaşık bir asırdır aynı lezzeti muhafaza ederek bugüne geldiklerini söyledi.

Ustalarından devraldıkları kebapçılığı aynı disiplinle sürdürdüklerini dile getiren Yenigün, "1921'de Adana kebabını nasıl yapıyorsak şimdi de aynı lezzette ve kıvamda yapmaya devam ediyoruz. Bizim için damak tadı çok önemli. Bu nedenle kullandığımız malzemeden kebabı yapan ustalara, hatta servis yapan elemanlara çok titiz davranıyoruz. Bu yüzden 93 yıldır Adana'ya gelen insanların hala uğradığı mekanlardan biriyiz" diye konuştu.

Kullandıkları malzemeye çok önem verdiklerini dile getiren Yenigün, şunları kaydetti:

"Adana kebabı etinin içine sadece baharat konulur. Müşteriye göre şişe kebabı o an saplarız. Yani sabahtan yüzlerce şiş yapıp dolaba koymayız. Dolaptan çıkan et iyi olmaz. Eti zırhla kıymaya çevirir, müşteri istediği an şişe takarız. Bizim için müşterinin dükkanımızdan memnun ayrılması en önemli prensiptir. Bizde çalışan ustalar en az 20-30 yıllık deneyimli kişilerdir. O nedenle ne lezzetimizden ne de müşteri memnuniyetimizden ödün vermeyiz."

Adana'ye gelenlerin uğrak yeri -

Açıldığı 1921'den beri Adana'ya gelen bürokrat, politikacı, sanatçı ve iş adamlarının kebap yemek için kendilerini tercih ettiğini ifade eden Yenigün, "93 yılda dükkanımıza rahmetli Fahri Korutürk, Turgut Özal ve Bülent Ecevit ile Mesut Yılmaz, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi devlet büyüklerimiz teşrif etmiştir. Ayrıca Adana'ya konser, film ya da dizi çekimi için gelen sanatçılardan İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses, Kenan İmirzalıoğlu da kebabımızı yemeden gitmemiştir. Hatta Müslüm Gürses, gençliğinde 6 ay kadar dükkanımızda çalışmış. Yani Adanalı olan ya da Adana'ya gelen herkesin dükkanımızla ilgili bir anısı vardır. Bunu duvarlardaki fotoğraflardan da görebilirsiniz" dedi.

Mekanda kullandıkları eşyalardan çoğunun, iş yerinin açıldığı yıllardan kaldığını dile getiren Yenigün, şunları söyledi:

"İnsanlar, 'lezzetli kebabı lüks yerlerde yeriz' diye düşünseler de asıl lezzet, salaş mekanlardadır. Zaten insanlar da bunu anlamaya başladı ve lüks yerleri bırakıp, bizimki gibi salaş ama samimi ortamları tercih etmeye başladı. Bu işi lüks lokantaya çevirip, aynı lezzeti koruyan yerler mutlaka var ama insanlar artık daha samimi ve gösterişsiz yerleri tercih ediyor. Başka şubemiz yok, açmayı da düşünmüyoruz. Bana göre şube işi, kebapçılığı bitiriyor. Bu mekan, sadece kebap yapmakla kalmadı, bugüne kadar bine yakın kebap ustasını da yetiştirerek piyasaya kazandırdı."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana Kebabının 'Asırlık' Lezzet Mekanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement