Adana Mülteci Çadırında Buruk Bayram - Son Dakika
Güncel

Adana Mülteci Çadırında Buruk Bayram

Adana Mülteci Çadırında Buruk Bayram

Mülteci çadırında buruk bayramSURİYE'de yaşanan iç savaştan kaçıp, Adana'ya sığınan mültecilerden bazıları Ramazan Bayramı'nı çadırlarda karşıladı.

05.07.2016 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mülteci çadırında buruk bayram

SURİYE'de yaşanan iç savaştan kaçıp, Adana'ya sığınan mültecilerden bazıları Ramazan Bayramı'nı çadırlarda karşıladı. Yokluğa rağmen gelecekten umutlarını kaybetmediklerini dile getiren Suriyeliler, "Bayram, daha güzel günler getirsin" dileğinde bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, iç savaştan kaçan yaklaşık 3 milyon Suriyeliden, 150 bini Adana'da hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. AFAD tarafından oluşturulan konaklama tesisinde 15 bin Suriyeli barınırken, bunun dışında kalanlar kentin kenar mahallelerindeki evlerde, bazıları ise farklı bölgelerde kurdukları derme çatma çadırlarda yaşıyor. Merkez Yüreğir ilçesinin Akdeniz, Koza ve Bahçelievler mahallelerinde kurdukları çadırlarda kalan Suriyeli mülteciler, bayramın ilk günü kendi aralarında bayramlaştı. İçinde bulundukları olumsuzluklara rağmen bayram sabahı en güzel kıyafetlerini giyen Suriyeliler, bayramlaştı. Suriyeliler, çadırlarını ziyarete gelenlere de çay ve şeker ikram etti. Adana'ya geldikten kısa süre sonra evlenen 24 yaşındaki Hulutseu ile 25 yaşındaki Ahmet Kemnas çifti ise buruk da olsa çifte bayram yaşadı. Çadırda evlenen çiftin, 3 gün önce Selma adını verdikleri bir kızları dünyaya geldi. Çocuklarının hayatlarına renk kattığını söyleyen çift, "Bayram bizlere daha güzel günler getirsin" dileğinde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Mülteci Çadırında Buruk Bayram - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement