Adana Müşteri Hizmetleri Temsilcisiyim Diyerek Dolandırdı - Son Dakika
Güncel

Adana Müşteri Hizmetleri Temsilcisiyim Diyerek Dolandırdı

Adana Müşteri Hizmetleri Temsilcisiyim Diyerek Dolandırdı

Müşteri hizmetleri temsilcisiyim diyerek dolandırdıADANA'da telefonla aradığı vatandaşlara, kendisini bir bankanın müşteri temsilcisi olarak tanıtıp, "Kredi kartı aidatlarınızı iade ediyoruz" diyerek kart bilgilerini isteyen 35 yaşındaki Erol Işık, farklı şehirlerden 4 kişiden 55 bin 500 lira dolandırdı.

24.06.2016 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müşteri hizmetleri temsilcisiyim diyerek dolandırdı

ADANA'da telefonla aradığı vatandaşlara, kendisini bir bankanın müşteri temsilcisi olarak tanıtıp, "Kredi kartı aidatlarınızı iade ediyoruz" diyerek kart bilgilerini isteyen 35 yaşındaki Erol Işık, farklı şehirlerden 4 kişiden 55 bin 500 lira dolandırdı. Vatandaşların şikayeti üzerine kendi hesabına aktardığı parayı çekmek isteyen Işık suçüstü yakalandı.

Hatay'da yaşayan Funda Ü., Amasya'da oturan Mehmet Y., Giresunlu İkbal G. ile Aydın'da hayatını sürdüren Savaş A.'yı farklı günlerde telefonla arayıp kendisini bir bankanın müşteri temsilcisi olarak tanıtan dolandırıcı, "Size kredi kartı aidatı adı altında 290 lira fazladan para kesilmiş. Kart bilgilerinizi teyit etmek amacıyla arıyorum. Doğruladığınız taktirde kredi kartı hesabınıza 290 lira yara iade yatıracağız" diyerek, kredi kartı bilgilerini ve şifresini öğrendi. Dolandırıcı Erol Işık, kart bilgilerini ele geçirdiği Funda Ü.'nün hesabından 4 bin 150 lira, Amasya'daki Mehmet Y.'den 2 bin 100, Giresun'da oturan İkbal G.'nin hesabından 45 bin TL ile Aydın Kuşadası'nda yaşayan Savaş A.'nın kartından ise 4 bin 250 lirayı internet bankacılığı üzerinden kendi hesabına aktardı. ATM'den günlük para çekim limiti 2 bin TL olduğu için paranın tamamını alamayan Erol Işık, kendi hesabına aktardığı toplam 55 bin 500 TL'yi çekmek için şubeye gitti.

Cep telefonlarına gelen uyarı mesajından hesaplarının boşaltıldığını öğrenen vatandaşlar ise polise başvurarak şikayetçi oldu. Dolandırıldıklarını ifade eden vatandaşların şikayeti üzerine harekete geçen polis, hesap hareketlerini incelemeye aldı. Ekiplerin yaptığı araştırmada, paraların tamamının Erol Işık'ın Adana'daki hesabına aktarıldığını tespit etti. Adana polisi,, Erol Işık'ı parayı çekmek için geldiği banka şubesinde suç üstü yakaladı.

Emniyetteki sorgusunda kendisinin de dolandırıldığını ileri süren Erol Işık, "Parkta tanıştığım bir vatandaş, hesabının bloke dolduğunu, kendisine para geleceğini söyledi. Benim hesabımı kullanmak istedi, ben de kabul ettim" diye bilgi verdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Erol Işık tutuklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Müşteri Hizmetleri Temsilcisiyim Diyerek Dolandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement