Adana'nın Gürültü Haritası Çıkarılacak - Son Dakika
Yerel

Adana'nın Gürültü Haritası Çıkarılacak

Adana Büyükşehir Belediyesi, şehrin önceden belirlenen bölgelerine gürültü ölçüm istasyonları kurarak gürültü haritası çıkarmayı planlıyor.

28.08.2015 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi, şehrin önceden belirlenen bölgelerine gürültü ölçüm istasyonları kurarak gürültü haritası çıkarmayı planlıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafında yapılan yazılı açıklamada, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi arasında 5 Mart'ta imzalanan, "Yerleşim Alanlarının Stratejik Gürültü Haritalarının Hazırlanması Projesi" ile ilgili çalışmalara başlandığı belirtildi.

Açıklamada, proje uyarınca Adana'nın şehirleşmiş alanlarında bulunan karayolları, demiryolları, liman dahil sanayi tesisleri ile eğlence yerlerinde ölçüm gerçekleştirileceği ve gürültü haritaları hazırlanacağı bildirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, "Toplam 22 noktaya yerleştirilecek gürültü ölçüm cihazlarının 4'ü konuldu. Büyükşehir Belediyesi olarak hava, su, toprak, görüntü ve gürültü olmak üzere kirliliğin her türlüsü ile mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'nın Gürültü Haritası Çıkarılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement