Adana'nın Kavurucu Sıcağından Niğde'ye Kaçıyorlar - Son Dakika
Ekonomi

Adana'nın Kavurucu Sıcağından Niğde'ye Kaçıyorlar

Adana\'nın Kavurucu Sıcağından Niğde\'ye Kaçıyorlar

Özellikle yaz aylarından sıcaklığın arttığı Adana’da sıcaktan bunalan vatandaşlar, yaz aylarında Niğde’ye yerleşiyor.

16.07.2014 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özellikle yaz aylarından sıcaklığın arttığı Adana'da sıcaktan bunalan vatandaşlar, yaz aylarında Niğde'ye yerleşiyor.

Her yıl Haziran ayında gelip, Eylül ayına kadar Niğde'de kalan Adanalılar, hemşehrilerini Niğde'ye davet ediyorlar. Niğde'nin Bor ilçesine bağlı tarihi Kemerhisar beldesinde bulunan Kemerpark sitesinde yaşayan Adanalılar Niğde'de serin bir yaz geçirdiklerini söylediler.

Muhammet Doğan Temur ailesi, "Adana bildiğiniz gibi yazları çok sıcak. Dolayısıyla biz de Adana'ya en yakın ve havası güzel bir yer arayışına girdik ve bu arayış sonrasından Kemerpark sitelerini gördük. Trenle, otomobille rahatça Adana'ya gidip gelme imkanımız da var. Biz burayı ailecek çok seviyoruz ve keyifli bir zaman geçiriyoruz" dedi.

Uğur ve Zambak Türe çifti ise Kemerhisar'ın yazları serin bir yer olduğunu ve komşuluk ilişkilerinin kuvvetli olduğunu belirttiler. Adanalı olarak çok çeşitli yaylalara gittiklerini söyleyen Türe çifti, Kemerhisar'da olmanın tadını çıkarıyor.

Site sakinlerinden Serap hanım ise "Buranın en büyük özelliği dinlendirici olması. Kaliteli komşularımız var, günlerimiz eğlenceli geçiyor. Şahsım adına çok memnunum ve çok seviyorum burayı. Dağ yaylarını bırakın şehir ve yayla olarak Kemerpark'ı tercih edin. Ulaşım açısından da yaşam kalitesi açısından da hakikaten tavsiye edebileceğim bir yer" dedi.

Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı da, Kemerhisar'ın çok güzel bir konumda olduğunu belirterek, Adana'nın 1 saat 15 dakika, Kayseri'nin 1 saatlik mesafe olduğunu söyledi. Kirazcı, "Kemerhisar, yolların kesiştiği bir noktada bulunuyor. Havası, doğası ve yaşam biçimiyle Adanalı hemşehrilerimizin ilgisini çekiyor ve burayı yayla kent olarak kullanıyorlar" dedi.

Kemerpark Site Yöneticisi Uğur Karaca ise "Kemerpark, şeker fabrikası karşısındaki arazi üzerinde bulunuyor. Adanalılar için tasarladığımız 300 dönümlük arazi üzerine 200 adet bağımsız müstakil parselden oluşan, tek bir girişi olan ve korunaklı bir yer. 750 metrekarelik arsalar üzerine 100 metre karelik binalar tasarladık. Şu ana kadar bu alan içerisinde 40 tane ev bitmiş durumda. 35 tanesinde oturan vatandaşlarımız var. Özellikle Adana'ya yakın bir yer olması nedeniyle Adanalı hemşehrilerimizi davet ediyorum. Kendilerine arzu ederlerse müstakil arsa sunuyoruz. Arsa fiyatları 45 bin TL, evle birlikte 125 bin TL'dir" diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Adana'nın Kavurucu Sıcağından Niğde'ye Kaçıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement