Adana'nın Sıcağından İstanbul'un Neminden Erciyes'e Kaçıyorlar - Son Dakika
Güncel

Adana'nın Sıcağından İstanbul'un Neminden Erciyes'e Kaçıyorlar

Yurtta mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, vatandaşları daha serin yaylalara yönlendiriyor.

10.08.2016 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ORHAN CANBULATEL - Yurtta mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, vatandaşları daha serin yaylalara yönlendiriyor.

Erciyes Dağı'nın 2 bin 200 metresindeki Tekir Yaylası, Adana'nın sıcağından, İstanbul'un neminden kurtulmak isteyen vatandaşları ve gurbetçileri ağırlıyor.

Yayladaki gölet çevresinde çadır kuran vatandaşlar, gündüzleri 20-25 derecelik havanın tadını çıkarırken, geceleri de ısınabilmek için soba yakıp battaniye ve yorgan ile uyuyor.

Eşi ile Adana'dan gelen 75 yaşındaki emekli Mustafa Arslantaş, AA muhabirine, yaz aylarında Adana'nın sıcak havasına dayanamadıklarını belirtti.

Arslantaş, bu nedenle her yıl kamp yapmak için Tekir Yaylası'na geldiklerini ifade ederek, "Arabamın arka koltuklarını sökerek içerisini yatakhaneye dönüştürdüm. Şu an Adana'da güneşte duramazsınız. Bu sene sıcaklık 45 dereceyi buldu. Fakat burada sıcak yok, hava da temiz. Yaklaşık 10 yıldır, her yıl buraya gelir ve 10 gün kalırım." dedi.

Hollanda'da yaşayan Alim Özhan da Kayserili olduğunu ve ailesiyle yıllık izinlerini burada geçirdiklerini söyledi.

Özhan, 24 yıldır Hollanda'da ikamet ettiklerini anlatarak, "Yılda bir kez izne gelmeye çalışıyoruz. Eş, dost, akrabayı ziyaret ediyor, vatanımızın güzel yerlerini gezmeye çalışıyoruz. Tekir Yaylası'nda da kamp kurduk. Buranın çok güzel havası var, özlüyoruz buraları. Eşim de biraz rahatsız, kafamızı dinleyelim diye geldik. Geleli 6 gün oldu ama 6 gün daha kalmayı düşünüyoruz. Şehir merkezi de çok sıcak. Buraya da onunu için çıktık." diye konuştu.

"Battaniye ve yorganla ısınmaya çalışıyoruz"

Develi ilçesinden gelerek Tekir Yaylası'nda kamp kuran Ömer Burunsuz da Tekir Yaylası'nda geceleri üşüdüklerini aktardı.

Burunsuz, 10 gündür yaylada olduklarını, ay sonuna kadar burada konaklayacaklarını vurgulayarak, "Geceleri soğuk oluyor. Komşular soba kurdu ama biz henüz kuramadık. Battaniye ve yorganla ısınmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kız kardeşi ile yayladaki karavanda yaşayan Kadriye Benli, Kayserili olduğunu ama İstanbul'da oturduğunu söyleyerek, "İstanbul sıcak ve nemli. Burası serin oluyor. 15 Ağustos'a kadar da burada kalmayı düşünüyorum. Geceleri biraz soğuk oluyor ama soba yakıyoruz. Akşamı da sabahı da güzel buranın. Burada komşuluk ilişkilerimiz de güzel. Birbirimizi arar, sorarız." sözlerine yer verdi.

Adana\'nın Sıcağından İstanbul\'un Neminden Erciyes\'e Kaçıyorlar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'nın Sıcağından İstanbul'un Neminden Erciyes'e Kaçıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement