Adana Polisi Cinayetleri Filmleri Aratmayacak Yöntemlerle Çözüyor - Son Dakika
Güncel

Adana Polisi Cinayetleri Filmleri Aratmayacak Yöntemlerle Çözüyor

Adana Polisi Cinayetleri Filmleri Aratmayacak Yöntemlerle Çözüyor

Adana Emniyet Müdürlüğü, 2014 yılında meydana gelen 866 cinayet olayından 85’ini çözerken, cinayet büro dedektifleri, cinayetleri çözmek için filmleri aratmayacak yöntemler kullandı.

08.02.2015 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Emniyet Müdürlüğü, 2014 yılında meydana gelen 866 cinayet olayından 85'ini çözerken, cinayet büro dedektifleri, cinayetleri çözmek için filmleri aratmayacak yöntemler kullandı. Dedektifler zanlılara mercek kullanarak, cinayetin işlenme biçimi, otomobilden, silahın üzerindeki terden, gay sitesinden, olay yerinde ağlayanların sahte gözyaşlarından ulaştı.

Adana il genelinde 2014 yılında 86 olayda 94 kişi öldürüldü. 2013 yılında 64 olayda 78 kişi öldürülürken 2014 yılında cinayet olaylarında bir artış gözlendi. Ancak Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği dedektifleri yapılan titiz çalışmalar sonucunda 86 olayın 85'ini aydınlatmayı başardı. 24 saat esasıyla çalışan cinayet büro dedektifleri, faili meçhul olayları çözmek için büroda bulunan en deneyimli cinayet masası dedektiflerinden ekip oluşturdu. Ekipler sadece faili meçhul olayları çözmek için bütün ihtimalleri ve delilleri değerlendiriyor.

86 olayda öldürülen 64 kişinin çocuğunu erkekler oluşturuyor. Bu öldürülenler arasında kocası tarafından öldürülen kadınlar, babası tarafından öldürülen çocuklar da var. Ancak Adana'da işlenen cinayetlerin çoğunun sebebini alacak-verecek davası, boş yere tartışma ve iki kavga arasında kalarak işlenen cinayetler oluşturuyor.

İşlenen cinayetlerin yüzde 36'sı kesici delici aletle, yüzde 58'i ateşli silahla, yüzde 5'nin boğarak, yüzde 1'nin ise darp ve yakarak öldürme olduğu belirlendi. Hafta içi ve ilkbaharda cinayetlerin daha fazla olduğu, cinayetler en çok perşembe günü, en çok 19.00 ile 05.00 saatleri arasında olduğu ortaya çıktı.

BAKKALIN MERAKI OLAYI ÇÖZDÜ

Cinayet büro masası dedektifleri tüm bu yaşanan cinayetleri çözmek için Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ve Kriminal Laboratuvarı ile titiz çalışmalar yaparak, tüm dünya tarafından beğeniyle seyredilen CSI'i (Crime Scene Investigation-Olay Yeri İnceleme) aratmayan yöntemlerle zanlılara ulaşıyor.

Polis geçtiğimiz yıl amcasının oğlu tarafından kaçırıldıktan sonra öldürülmüş halde bulunan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in katilini özel ekip kurarak olayın üzerinden 24 saat geçmeden mahallede yapılan titiz çalışma sonrasında ortaya çıkardı. Polis olayın hemen ardından oluşturduğu özel ekip girdiği bir bakkalda, Akdeniz'i öldüren Süleyman Akdeniz'in kola aldığı bakkalın da kolayı kime aldığını sorması üzerine bakkalla yapılan mülakatta katile ulaştı. Yapılan güvenlik kamerası incelemelerinde de bir petrol istasyonunda katil zanlısı Akdeniz ile öldürdüğü küçük kız görülünce olay hemen çözüldü.

ŞATO CİNAYETİNİ TER ÇÖZDÜ

Bir diğer faili meçhul cinayet ise kale gibi korunan şatoda meydana geldi. Her tarafı güvenlik kamerasıyla donatılmış, etrafı 2 metre duvarlarla çevrili 3 evin bulunduğu akrabaların yaşandığı yerde Mazlum Demir (19), kaleşnikof silah ile vurularak öldürüldü. Bunun üzerine polis evde etrafında geniş bir çalışma yaptı. Yapılan çalışmada evin bahçesinin dışında bir uzun namlulu silah bulundu. Bu uzun namlulu silah incelemeye alındı. Yapılan incelemede silahın kayışında bir insanın dokusuna ter örneğine rastlandı. Polis hemen olaydan sonra cinayetin aile içerisinden olabileceğini düşünerek bütün aile fertlerinden kan örnekleri alındı. Örnekler kriminal laboratuvara gönderildi. Gönderilen kan örneği ile kayış üzerindeki terin öldürülen kişinin amcası Hasan Demir'in DNA'sıyla aynı olduğu ortaya çıktı. Bu sayede polis katil zanlısının amca olduğunu belirledi.

BÜYÜTEÇ KATİLE ULAŞTIRDI

Seyhan ilçesi, Yenibaraj Mahallesi'nde 9 Kasım 2014 günü meydana gelen olayda, Bilal Ayyıldız'ı (23) sevgilisi Asuman K.'nın oğlu S.A. (14) bıçaklayıp öldürdü. Sonra anne ve oğlu kaçtı. Cinayet dedektifleri hemen olay yerine geldi. Kamera çalışması yaptı. Yapılan çalışmada zanlıların kaçtığı otomobil tespit edildi. Ancak karanlık olduğu için otomobilin plakası okunmuyordu bu nedenle polis güvenlik kamerasını bilgisayarda açıp büyüteçle inceleme yaptı. Bunun sonucunda polis otomobilin plakasını belirleyip zanlıları da Ankara'da yakaladı.

GAY SİTESİNDEN ZANLIYA ULAŞILDI

24 Nisan 2013 günü Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki evinden otomobil satın almak üzere Adana'ya gelen Mehmet Emin Salmaş kayboldu. Ailesi kayıp başvurusu yapınca Adana Emniyet Müdürlüğü inceleme yapmaya başladı. Polis ancak bir türlü Salmaş'a ulaşamadı. Bunun üzerine polis özel ekip kurarak araştırmayı derinleştirdi. Yapılan çalışmanın sonucunda Salmaş'ın gay sitelerine girdiği belirlendi. Buradan yapılan takip sonucunda Seyhan ilçesi Kavaklı Mahallesi'nde Abdurrahman Y.'nin yanına geldiğini belirledi. Polis Abdurrahman Y.'yi gözaltına alıp burada kanalizasyonda yaptığı aramada Salmaş'ın kafası kesilmiş halde buraya atılmış halde buldu. Zanlı ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polis bunların dışında bir çok cinayet olayını da cinayette kullanılan otomobilleri inceleyerek bulurken, yılın son cinayeti olan kayınbaba cinayetini ise olay yerine gelen damadın ve eşinin sahte gözyaşlarından çözdü. Olay yerine gelen damadın çok fazla ağlaması polisin dikkatini çekip damadı sorgulayınca cinayeti işlediği belirlendi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adana Polisi Cinayetleri Filmleri Aratmayacak Yöntemlerle Çözüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Başkentte MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Düzenlendi
    18:44 Başkentte MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Düzenlendi

    Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Çankaya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 25 takım katıldı ve Subayevleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Balgat Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Esertepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti ve bu tür yarışmaların öğrencilerin meslek seçiminde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

  • AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır
    18:43 AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır

    Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, anayasa mahkemelerinin temel görevinin hak ve özgürlükleri korumak olduğunu belirterek, "Hak eksenli yorum ve yaklaşım bugün Anayasa Mahkemesinde hakim paradigmadır. Bu değişimi, dönüşümü biz hep birlikte gerçekleştirdik." dedi. AYM Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen veda törenine Arslan'ın yanı sıra Yüksek Mahkemenin yeni Başkanı Kadir Özkaya, AYM üyeleri ve personeli katıldı.

  • Muğla Datça'da Çocuk Evleri Sitesi Projesi Temel Atma Töreni Düzenlendi
    18:43 Muğla Datça'da Çocuk Evleri Sitesi Projesi Temel Atma Töreni Düzenlendi

    Muğla'nın Datça ilçesinde, Hazineye ait 15 bin metrekarelik alanda beş villa tarzı dubleks çocuk evi ve hizmet birimlerinden oluşacak çocuk evleri sitesi projesinin temsili temel atma töreni düzenlendi. Törene Datça Kaymakamı Murat Atıcı, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, Kadın İşgücünü Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği (KİGDER) Başkanı Menşure Yavuz ve dernek üyeleri katıldı. Kaymakam Atıcı, projenin tamamlanmasıyla 50 çocuğa hizmet vereceklerini belirtirken, Dernek Başkanı Yavuz da projeye destek verenlere teşekkür etti. Ayrıca etkinlik kapsamında sanatçı Suavi'nin konser vereceği duyuruldu.

  • İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu
    18:38 İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı faaliyet raporunu İBB Meclisine sundu. İmamoğlu, raporda yapılan yatırımları ve hizmetleri detaylı bir şekilde açıkladı. Ayrıca, İBB'nin iştirak şirketlerinin 2023 yılını karla kapattığını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti
    18:33 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Yılmaz, Türkiye ve ABD arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşması hedefine yönelik istişarelerde bulunduklarını ve kamu-özel sektör işbirliğini güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

  • Niğde'de 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı
    18:33 Niğde'de 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı

    Niğde'de yapılan bir operasyonda, bir kamyonda yapılan aramada 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi ve 1 şüpheli tutuklandı. Niğde Valisi Cahit Çelik, operasyonu gerçekleştiren polislere teşekkür ederek, il genelinde kaçakçılık suçlarına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı
    18:29 Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı

    Çin'in güneyindeki Shenzhen metropolünden yerel yetkililer, şehrin dış ticaretinin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28,8 artışla 1,02 trilyon yuana (yaklaşık 140,8 milyar ABD doları) ulaştığını açıkladı. Shenzhen'in özel işletmelerinin dış ticareti ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 45,2 artışla 720,96 milyar yuana ulaştı ve şehrin toplam ticaret hacminin yüzde 70,7'sini oluşturdu.

  • Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı
    18:28 Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı

    Çin'in Shanghai limanları üzerinden 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 30,7 artışla 529.000 araç ihraç edildi. Waigaoqiao liman bölgesindeki gümrüklerde ise bir önceki yıla göre yüzde 20'nin üzerinde bir artışla 280.000'den fazla araç ihraç edildi. Yangshan gümrüğü ise yeni enerjili araçların yüzde 70'inden fazlasını işlemden geçirdi.

  • Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı
    18:28 Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı

    Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde, izinsiz kazı yapıldığı tespit edildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgeye yönlendirilerek 2 kişiyi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarmaya teslim edildi.

  • Myanmar'da Darbe Karşıtı İsyancılar Ordu Birliklerine Pusu Kurdu
    18:24 Myanmar'da Darbe Karşıtı İsyancılar Ordu Birliklerine Pusu Kurdu

    Myanmar'da askeri darbe karşıtı silahlı isyancılar, ordu birliklerine pusu kurdu. Sosyal medyada servis edilen görüntülerde Myanmar ordusuna ait çok sayıda kamyonun yaylım ateşi arasında kaldığı görüldü. Pusu anları saniye saniye kameraya yansıdı.


Advertisement