Adana Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 90 Bin Kişi Yürüdü, 80 Bin Kişi İzledi - Son Dakika
Güncel

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 90 Bin Kişi Yürüdü, 80 Bin Kişi İzledi

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı\'nda 90 Bin Kişi Yürüdü, 80 Bin Kişi İzledi

Adana'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nın kostümlü kortej yürüyüşüne 90 bin kişi katılırken, korteji izleyenlerin sayısı da 80 bin olarak açıklandı.

05.04.2015 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nın kostümlü kortej yürüyüşüne 90 bin kişi katılırken, korteji izleyenlerin sayısı da 80 bin olarak açıklandı.

Atatürk Caddesi'nde başlayan yürüyüşte renkli kostümler giyen, yüzlerini rengarenk boyayan, portakal çiçeği temalı şapkalar ve maskeler takan katılımcılar, çalınan müzikler eşliğinde Sular Caddesi üzerinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki resmi açılış törenin yapılacağı Merkez Park'a kadar yürüdü.

Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Türkiye Milli Takımlar Direktörü Fatih Terim, karnavalın fikir babası Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, ilçe belediye başkanları, ünlü sanatçılar Keremcem, Hatice Aslan, Menderes Samancılar, Ece Vahapoğlu gibi çok sayıda ünlü isim vatandaşlarla birlikte karnaval yürüyüşüne katıldı.

10 BİN KİŞİYE KEBAP

Kentteki çok sayıda okul, dernek ve sivil toplum kuruluşunun yanı sıra çevre illerden ve yurtdışından da katılımın olduğu yürüyüşte, yüzlerine portakal çiçeği resimleri yapıp boyayan kişiler, müzik eşliğinde dans etti. Kostümlü karnaval ekiplerinin ilgi çektiği yürüyüşte nostaljik arabalar ve motosikletliler grubu da korteje renk kattı. Kaldırımlarda toplanan vatandaşlar ile evlerinin balkon ve pencerelerinden korteji izleyen Adanalılar da alkışlarla karnaval coşkusuna katıldı. Kortej yürüyüşünün ardından Merkez Park'ta kurulan alanda karnaval alanında Adana Ticaret Odası (ATO), 10 bin kişiye kebap ve şalgam dağıttı. Kurulan 20 kebap tezgahında çalışan 100 kebap ustası, 1 ton eti pişirip izdiham yaşanmaması için şalgam dahil 5 liraya dağıttı.

SAHNEDE ÇİFTE TELLİ OYNADILAR

Adana Valisi Mustafa Büyük'ün karnaval gongunu çalmasının ardından katılımcılarına teşekkür eden Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt, gelecek yıl daha büyük bir karnavala imza atacaklarını belirtti. Karnavala katılan aralarında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Hatice Arslan, Yetkin Dikinciler, Aytaç Arman ve Emre Karayel gibi ünlü konuklar, sahnede katılımcıları selamladı. Selamlamanın ardından sanatçılar, Çukurova Üniversitesi öğrencileriyle birlikte sahnede çifte telli oynadı.

KAYAHAN ŞARKISIYLA ANILDI

5 bin dilek fenerinin gökyüzüne bırakıldığı etkinlikte, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Gülden Mutlu, Keremcem, Zeynep Casalini ve Pandora Grubu sahneye çıktı. Konserin ardından ünlü sanatçılar, yaşamını yitiren Kayahan'ı andı. Kayahan'ı şarkısıyla anmak istediklerini belirten Keremcem ile birlikte diğer sanatçılar, Kayahan'a ait 'Yemin Ettim' şarkısını seslendirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 90 Bin Kişi Yürüdü, 80 Bin Kişi İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement