Adana'da Aracıyla Baraja Uçan Rüveyde Hayata Tutunamadı - Son Dakika
Güncel

Adana'da Aracıyla Baraja Uçan Rüveyde Hayata Tutunamadı

Adana\'da Aracıyla Baraja Uçan Rüveyde Hayata Tutunamadı

Adana'da mezuniyet kutlamasından dönerken baraja uçan otomobilden çıkartılan Rüveyda Esma Kıllı, tedavi gördüğü hastanede 3 gün süren yaşam savaşını kaybetti.

14.06.2015 15:42  Güncelleme: 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da mezuniyet kutlamasından dönerken baraja uçan otomobilden çıkartılan 23 yaşındaki Rüveyda Esma Kıllı, tedavi gördüğü hastanede 3 gün süren yaşam savaşını kaybetti. Çukurova Üniversitesi'nin Mühendislik Bölümü öğrencilerinin düzenlediği mezuniyet kutlamasından dönen Makine Mühendisliği öğrencisi Volkan Akça'nın kullandığı 01 BU 16 plakalı otomobil, 11 Haziran'da saat 02.00 sıralarında Adnan Menderes Bulvarı'nda Seyhan Baraj Gölü'ne uçtu. Akça, kendi imkanları ile otomobilden kurtulup, yüzerek kıyıya çıktı. Emniyet kemeri takılı olan arkadaşı Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ruveyda Esma Kıllı ise, aracın içinde mahsur kaldı. Çevreden yetişen vatandaşların çabası da genç kızı araçtan çıkartmaya yetmedi. Olay yerine çağrılan dalgıç polisler ve kurtarma ekipleri, yaklaşık yarım saat süren çalışma sonrasında Kıllı'yı kurtarıp, duran kalbi, yapılan müdahale sonrasında yeniden çalıştırıldı. Mühendis adayı genç kız, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakımda tedaviye alındı.

KURTARILAMADI

Ancak hastanede Ruveyda Esma Kıllı'yı hayata döndürebilmek için verilen çaba sonuçsuz kaldı. Bu sabah yaşamını yitiren Kıllı'nın cenazesi, götürüldüğü Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'nda yapılan otopsinin ardından eski belediye başkanı olan babası Beytullah Kıllı'ya teslim edildi. Sınıf arkadaşları ve ailesi tarafından Yumurtalık İlçesi'ne götürülen genç kız gözyaşları içinde toprağa verildi. Yaşamını yitiren anne Elif ile Esma Kıllı'nın kız kardeşi Ayşe'yi yakınları teselli etmeye çalıştı.

Kazada, genç kızın ölümüne neden olan ve 298 promil alkollü olan aracın sürücüsü 23 yaşındaki Volkan Akça ise, 'alkollü araç kullanarak dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonuca ölüme sebebiyet vermek' suçundan gözaltına alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da Aracıyla Baraja Uçan Rüveyde Hayata Tutunamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement