Sarı Saç Mağduru Öğretmen Adayı Van'a Atandı - Son Dakika
Güncel

Sarı Saç Mağduru Öğretmen Adayı Van'a Atandı

Sarı Saç Mağduru Öğretmen Adayı Van\'a Atandı

Adana'da, 2014 yılındaki KPSS'de saç rengi, sınav giriş belgesindeki fotoğrafından farklı olunca gözaltına alınan ve sınava giremeyen Pelin Derya Çetinkaya, Van'a atandı.

10.02.2016 19:37  Güncelleme: 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, 2014 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) saç rengi sınav giriş belgesindeki fotoğrafından farklı olunca, başkasının yerine sınava girdiği şüphesiyle gözaltına alınan ve sınava giremeyen 26 yaşındaki Pelin Derya Çetinkaya, 2015 yılında tekrar girdiği sınavda aldığı puanla Van'a atandı.

SARI SAÇI BAŞINA BELA OLDU

Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nden 2012'de mezun olan Pelin Derya Çetinkaya, 2014 yılında yapılan KPSS'de daha önce girdiği sınavda sanal ortamda sisteme kaydedilen sarı saçlı haline benzemeyince, gözetmenlerin dikkatini çekti. Başkasının yerine sınava girdiğinden şüphelenilen Pelin Derya Çetinkaya, sınav sonunda çağrılan polis ekibi tarafından götürüldüğü karakolda sorgulandı, kimliğine el konuldu. Genç kız fotoğrafları çekilip, ifadesi alınarak serbest bırakıldı, ancak işlemler yapılırken aynı gün öğleden sonra öğretmen adaylarının gireceği ikinci oturuma kimliği olmadığı için giremedi.


SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Pelin Derya Çetinkaya hakkında sınava girdiği belgede sahtecilik yaptığı iddiasıyla başlatılan soruşturma sonucunda Çetinkaya'nın kimlik ve belgelerinin sahte olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi. Bunun üzerine Çetinkaya, ÖSYM ve Hazine hakkında 350 bin liralık tazminat davası açtı.


2015 YILINDAKİ SINAV İÇİN SAÇLARINI TEKRAR SARIYA BOYATTI

1 yıl boyunca tekrar dershaneye giderek sınava hazırlanan Çetinkaya, bu sene ayrı sorunla karşılaşmamak için sanal ortamdaki sarı saçlı fotoğrafını değiştirmek istedi. Çetinkaya, ÖSYM merkezine başvurdu, ancak sistemdeki fotoğrafının 2017 yılında değiştirebileceğini öğrendi. Bunun üzerine saçlarını tekrar sarıya boyatan Pelin Derya Çetinkaya, nüfus cüzdanını da değiştirdi. Çetinkaya, geçen yıl sınava girdi ve sınav sırasında herhangi bir sorun yaşamadı.

VAN'IN TUŞBA İLÇESİ'NE ATANDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bugün düzenlenen törenle 30 bin öğretmen kadrosuna atama yapıldı. Pelin Derya Çetinkaya ise bu atamalarda 81.03 puanla 8'inci tercihi olan Van'ın Tuşba İlçesi'ndeki Alaköy Fatih Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne atandı. Atandığını görünce sevinçten ağladığını söyleyen Çetinkaya, "Sınava giremediğimde resmen çökmüştüm. Ama tekrar çalışarak iyi bir puan aldım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sarı Saç Mağduru Öğretmen Adayı Van'a Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • HAYAT BU DEGiL: ögretmen her seyiyle örnek ölmalidir,,ben olsam bu bayana ögretmenlik yaptirmam. 13 14 Yanıtla
  • Ogretmenım: Puanla ogretmen atayın aferin.Kişilik karakter sıfır tiplerle aynı mesleği ıcra edıyoruz.nasıl olsa puanı almış yollayın. 18 8 Yanıtla
  • Vanli: Gelsin gelsin onu 4 gözle bekliyoruz 0 20 Yanıtla Tc: Ateş olsan ne Yazar insanları tehdit etmeyi bırakkın adam olun az sen vanlı Bile değilsin kürtlerin yüzde, karası 0 1
  • selim: İki fotoğrafı 100 kişiye göstersen kaç kişi bu iki fotoğraf aynı kişidir der bence sınav sorumlusu doğru yapmış kız saçını sarıya boyayarak kendi kalesine gol atmış 17 2 Yanıtla
  • yibo: UZUN ADAMI SEVİYORUM ( RTE )AK PARTİYİ DESTEKLİYORUM... HAİNLİK YAPMIYORUM,VATANIMI,BAYRAĞIMI,DİNİMİ SEVİYORUM...VAR MI SIKINTISI OLAN...... 5 9 Yanıtla gecekondu: Allah bilir açlıktan ağzın kokuyordur teneke 2 5
  • Sempatizan63: çok güzelsin 12 2 Yanıtla
  • Kara: Boşuna gidiyorsunuz doğu illerine çünkü siz o mesleği hic hak etmiyorsunuz hic düşünmeden rezil bir şekilde gelebilecek bir kisa mesajla arkanıza bakmadan kacabilecek kadar karaktersiz insanlarsiniz oyle atama gününde sahte gözyaşı döküp kimseyi kandirmayin atanmadan once neresi olursa olsun sève seve giderim diyen sefiller atandıktan sonra başlarsınız tayin istemeye rezil şeyler ahh gözünü seviyim eski öğretmenlerin simdi bu çocuklar kimlerin eline kalmış...!!! 4 9 Yanıtla
  • batıya taşınan krolar: neymiş vana gelmesini istemiyormuş kronun biri...siz esrar çuvallarınızla batıya taşınıp pislemeyi biliyonuz..kız oraya gelsinki size medeniyet öğretsin 11 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement