Adana Sınav Giriş Belgesindeki Haline Benzemek İçin Saçını Tekrar Boyattı - Son Dakika
Güncel

Adana Sınav Giriş Belgesindeki Haline Benzemek İçin Saçını Tekrar Boyattı

Adana Sınav Giriş Belgesindeki Haline Benzemek İçin Saçını Tekrar Boyattı

Sınav giriş belgesindeki haline benzemek için saçını tekrar boyattı ADANA'da, geçen yıl Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) saç rengi sınav giriş belgesindeki fotoğrafından farklı olunca, başkasının yerine sınava girdiği şüphesiyle gözaltına alınan ve sınava giremeyen 25 yaşındaki Pelin Derya Çetinkaya, bu sene saçlarını tekrar sarıya boyatıp, sınava girdi.

12.07.2015 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sınav giriş belgesindeki haline benzemek için saçını tekrar boyattı

ADANA'da, geçen yıl Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) saç rengi sınav giriş belgesindeki fotoğrafından farklı olunca, başkasının yerine sınava girdiği şüphesiyle gözaltına alınan ve sınava giremeyen 25 yaşındaki Pelin Derya Çetinkaya, bu sene saçlarını tekrar sarıya boyatıp, sınava girdi.

2012 yılında Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nden mezun olan Pelin Derya Çetinkaya, geçen yıl yapılan KPSS'de daha önce girdiği sınavda sanal ortamda sisteme kaydedilen sarı saçlı haline benzemeyince, gözetmenlerin dikkatini çekti. Başkasının yerine sınava girdiğinden şüphelenilen Pelin Derya Çetinkaya, sınav sonunda çağrılan polis ekibi tarafından götürüldüğü karakolda sorgulandı, kimliğine el konuldu. Genç kız fotoğrafları çekilip, ifadesi alınarak serbest bırakıldı, ancak işlemler yapılırken aynı gün öğleden sonra öğretmen adaylarının gireceği ikinci oturuma kimliği olmadığı için giremedi. Pelin Derya Çetinkaya hakkında sınava girdiği belgede sahtecilik yaptığı iddiasıyla başlatılan soruşturma sonucunda Çetinkaya'nın kimlik ve belgelerinin sahte olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi. Bunun üzerine Çetinkaya, ÖSYM ve Hazine hakkında 350 bin liralık tazminat davası açtı.

SİSTEMDEKİ FOTOĞRAFI DEĞİŞTEREMEDİ

1 yıl boyunca tekrar dershaneye giderek sınava hazırlanan Çetinkaya, bu sene ayrı sorunla karşılaşmamak için sanal ortamdaki sarı saçlı fotoğrafını değiştirmek istedi. Çetinkaya, ÖSYM merkezine başvurdu ancak sistemdeki fotoğrafının 2017 yılında değiştirebileceğini öğrendi. Bunun üzerine Pelin Derya Çetinkaya, saçlarını tekrar boyatmaya karar verdi. 2 denemeden sonra saçlarını tekrar sarıya boyatan Çetinkaya, nüfus cüzdanını da değiştirdi. Çetinkaya, geçtiğimiz hafta, genel yetenek ve genel kültür sınavlarına girdi. Son olarak bugün de İsmail Kulak Anadolu Lisesi'nde alan sınavına giren Çetinkaya, sınava girişte veya sınav sırasında herhangi bir sorun yaşamadı.

PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRDÜ

Geçtiğimiz sene yaşanan olay sonrası psikolojik tedavi gördüğünü ve ilaç kullandığını anlatan Çetinkaya şöyle konuştu:

"Geçen seneye göre hiç çalışamadım. Zaten geçen seneki gibi çalışsaydım derece yapacağıma inanıyordum. Geçen sene 10 saat çalışıyorsam bu sene 5 saat anca çalıştım. Bunun nedeni de sürekli aklıma o yaşadığım anların gelmesiydi. Psikolojim bozuktu, doktora gittim, ilaç kullandım. Her gün ağlıyordum. Zor kendime geldim ve sınava girdim. Bugün girdiğim alan sınavında zorlandım. Elimden geleni yaptım. Pek iyi olmasa da sınavım genel olarak iyiydi. Bu sene umudum var. Bu yıl, gözetmenin gelip fotoğrafa bakmasını bekledim. Acaba yine bakıp beni çıkaracak mı. Acaba hakaret duyacak mıyım, Bu sen misin diye gelip rahatsız edecekler mi?' diye heyecandan sınavı unuttum sadece ona odaklandım. Neyse ki öyle bir şey olmadı. Gözetmenlerimiz de iyi çıktı. Ben geçen seneki gözetmeni Allah'a havale ediyorum. Bir senemi yediler."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Sınav Giriş Belgesindeki Haline Benzemek İçin Saçını Tekrar Boyattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement