Adana Şirketi 'Bilici A.Ş.', Halka Açılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Adana Şirketi 'Bilici A.Ş.', Halka Açılıyor

Adana Şirketi \'Bilici A.Ş.\', Halka Açılıyor

Adana'da Biltaş ve Misis Apre'nin birleşimiyle oluşturulan Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret A. Ş. , 14 yıl aradan sonra Adana'dan İMKB'ye girecek ilk şirket olacak.

21.04.2011 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da tekstilde 60 yıllık geçmişi bulunan Bilici Ailesi'nin sahibi olduğu Biltaş ve Misis Apre'nin birleşimiyle oluşturulan Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret A. Ş. , 14 yıl aradan sonra Adana'dan İMKB'ye girecek ilk şirket olacak.

Bilici Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, halka arz edilmesi çalışmaları son aşamaya gelinen, 81 milyon lira piyasa değerli Bilici Yatırım'ın halka açılması nedeniyle yapılan bilgilendirme toplantısında, istikrarlı, yüksek karlılığa sahip, kriz döneminde dahi kar eden bir şirket olduklarını söyledi. Halka arzdan elde edilecek geliri, yeni ve karlı alanlarda değerlendirmeyi hedeflediklerini, bu doğrultuda ilk olarak Adana'da, beş yıldızlı, kentin en büyük kapasiteli otellerinden birisinin temelini 1 ay içinde atmaya hazırlandıklarını bildiren Bilici, halka açılmayı kurumsallaşmanın gereği olarak gördüklerini kaydederek, şöyle dedi:

'AMAÇ PORTFÖY ŞİRKETİ OLMAK'

"Uzun yıllardan sonra Adana'dan halka açılan ilk şirket olarak taşıdığımız sorumluluk büyük. Yatırımcılara, yüksek karlı ve istikrarlı bir şirket sunarken, kentimizi de borsada en iyi şekilde temsil etmenin sorumluluğunu taşıyoruz. Bilici Yatırım, şu aşamada iplik büküm ve boya-apre faaliyetleriyle tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir şirket. İleri teknoloji kullanımı, modayı takip eden ve kendisini sürekli yenileyen, nitelikli ve özellikli ürünleri uluslararası markalar tarafından tercih edilen, başarılı ve istikrarlı bir şirket durumunda. Krizlere rağmen karlılığını sürekli hale getirmiş, borçsuz bir şirket olarak yatırımcıların huzuruna çıkıyor. Ancak, şirketimiz faaliyetleri sadece tekstille sınırlı değil ve olmayacak. Bilici Yatırım, Bilici Grubunun farklı sektörlere açılma, yeni alanlarda fırsatları değerlendirmede kilit role sahip, çatı şirketi olacak. Mevcut şirketlerimiz için finansal kaynağa ihtiyacımız bulunmuyor. Esas amacımız Bilici Yatırım'ı bir çatı şirket, bir diğer ifadeyle bir 'portföy şirketi' haline getirmek. Bu çerçevede turizm, enerji ve gayrimenkul öncelikli olmak üzere, yeni sektörlerdeki fırsatları yakından takip ediyoruz. Turizm sektörüne yönelik ilk projemiz Adana'nın en merkezi noktasında, Adana'ya 5 yıldızlı yeni bir otel kazandırma. 3 bin metrekarelik arsa üzerinde inşa edilecek, 203 odalı otel Adana'nın en büyük otellerinden birisi olacak. "

Bilici, otelin işletmeciliği konusunda saygın kuruluşlarla görüşmeleri sürdürdüklerini, bu projede Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'yla yüzde 50 ortaklıkları bulunduğunu, bu yatırımın dışında enerji sektöründe yatırımlara yöneleceklerini söyledi.

GERİ ALIM GARANTİSİ

Bilici Yatırım'ın halka arz danışmanlığı ve aracılığını yapan Deniz Yatırım Menkul Kıymetler'in Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan da, Bilici Yatırım'ın her zaman verimli, karlı ve istikrarlı mali performans ortaya koyduğuna, yatırımcıların karşısına borçsuz şekilde çıktığını söyledi. Hisselerin tamamının yurtiçinde satışa çıkacağını belirten Bakırhan, satış ile ilgili şu bilgiyi verdi:

"Şirket birleşmesi çerçevesinde düzenlenmiş finansal göstergelere göre 2009 yılında 19. 6 milyon lira gelir, 1. 9 milyon lira faaliyet karı, 1. 5 milyon lira net kar elde eden Bilici Yatırım, 2010 yılında gelirini yüzde 20 artırarak 23. 5 milyon liraya yükseltti. Şirket aynı dönemde faaliyet karını yüzde 147 artırarak 4. 7 milyon liraya, net karını ise, yüzde 150 oranında artırarak 3. 8 milyon liraya yükseltti. Bilici Yatırım halka arzı, sermaye artışı yoluyla yapılacak. Halen 20 milyon 73 bin 320 lira olan sermaye, halka arz edilecek sermaye artırımı yoluyla 9 milyon 926 bin 680 lira nominal değerde artırılarak 30 milyon liraya yükseltilecek. Bilici Yatırım, 81 milyon liralık piyasa değeriyle borsaya gelecek. Halka arzdan elde edilecek gelir ise 26. 8 milyon lira olacak. Bilici Yatırım'ın halka arzının daha geniş yatırımcı tabanına ulaşmasına katkı sağlamak için 'Yükselen Oranlı Geri Alım Garantisi' uygulanacak. Belli bir süre sonunda uzun süreli yatırım amaçlı hisse alan yatırımcının zararını karşılamaya yönelik olarak aldığı fiyattan hissesini alma garantisi sağlıyoruz. "

Bilici Yatırım'dan önce Adana'dan en son 1997'de yine tekstil şirketi olan Mensa A. Ş. İMKB'ye girmişti. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Adana Şirketi 'Bilici A.Ş.', Halka Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement