Adana Tanınmamak İçin Peruk Takan Telefonlu Dolandırıcı Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Adana Tanınmamak İçin Peruk Takan Telefonlu Dolandırıcı Yakalandı

Adana Tanınmamak İçin Peruk Takan Telefonlu Dolandırıcı Yakalandı

Adana Tanınmamak için peruk takan telefonlu dolandırıcı yakalandı Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA) - ADANA'da kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak 5 kişiden 405 bin lira dolandıran çetenin çöpe attırdığı parayı alan 23 yaşındaki Talha Can'ın, tanınmamak için peruk taktığı ortaya çıktı.

24.02.2015 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Tanınmamak için peruk takan telefonlu dolandırıcı yakalandı

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA) - ADANA'da kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak 5 kişiden 405 bin lira dolandıran çetenin çöpe attırdığı parayı alan 23 yaşındaki Talha Can'ın, tanınmamak için peruk taktığı ortaya çıktı.

Adana'da son 20 günde kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan çete üyeleri telefonla aradıkları 5 ayrı kişiyi, "Paranıza terör örgütü el koyacak. Arkadaşımız gelip paranızı alacak. Paranızı devlet güvencesinde olacak. Geri size vereceğiz" diyerek tehdit edip toplam 405 bin liralarını dolandırdı. Şikayet üzerine polis çalışma başlatırken çete üyeleri, aynı yöntemle merkez Çukurova İlçesi'nin Güzelyalı Mahallesi'nde oturan İkram Avni'yi tuzağına düşürdü. İkram Avni, Turgut Özal Bulvarı üzerindeki bir bankadan 50 bin lira çekmek istedi. Avni'nin sürekli telefonla konuşması ve tedirgin hareketlerinden şüphelenen banka görevlisi, dolandırıcıların tuzağına düşürüldüğünü anlayıp polise haber verdi. Görevli, İkram Avni'yi oyalarken polis ekipleri de kısa sürede bankaya geldi.

Olay yerine gelen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İkram Avni'ye telefonu kapatmamasını karşısındaki kişinin isteklerini yerine getirmesini istedi. Dolandırıcı, İkram Avni'yi Süleyman Demirel Bulvarı üzerine yönlendirip, "Parayı yanındaki çöp kutusuna koy arkadaşımız alacak. Sen ayrıl" dedi.

CEZAEVİ FİRARİSİ

İkram Avni de tarif edilen yere giderek poşet içindeki parayı çöp kutusunun yanına bıraktıktan sonra otomobille ayrıldı. Bir dakika sonra parayı almaya gelen dolandırıcı, polis tarafından suçüstü yakalandı. Üzerinde Selman Can adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan ve Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan parmak izi karşılaştırmasında gerçek adının Talha Can olduğu belirlenen dolandırıcı sorguya alındı. Talha Can'ın bir süre önce cezaevinden firar ettiği ve hakkında 2 yıl 11 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu da ortaya çıktı.

PERUKLA TEŞHİS EDİLEMEDİ

Üst araması yapılan Talha Can'ın peruk taktığı fark edildi. Peruk çıkartıldığında Can'ın saçlarının dökük olduğu anlaşıldı. Şüphelinin dökük saçla olay yerine gelip, parayı aldıktan sonra kaçarken peruk takıp yakalanmamak için görüntüsünü değiştirdiği anlaşıldı.

Bu sırada Emniyet Müdürlüğü'ne gelen daha önce dolandırılan kişiler de peruklu haldeki Talha Can'ı, "Bu uzun saçlı bizden para alan kişi keldi"diyerek teşhis edemedi. Ancak peruk çıkartılınca şüpheli teşhis edildi.

Ekipler, yaptıkları çalışmalarda Talha Can'ın parayı aldıktan sonra kaçmasına yardım etmek için otomobil ile uzaktan takip ettiği belirlenen 23 yaşındaki F. E. ile 19 yaşındaki C.B.'yi de gözaltına aldı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Talha Can tutuklanırken diğer 2 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Tanınmamak İçin Peruk Takan Telefonlu Dolandırıcı Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement