Adana Tohm Yüzme Takımı Almanya'ya Gitti - Son Dakika
Yerel

Adana Tohm Yüzme Takımı Almanya'ya Gitti

Adana Tohm Yüzme Takımı Almanya\'ya Gitti

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, genç sporcuların dış temasla deneyimlerinin artacağını söyledi.

09.03.2016 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, genç sporcuların dış temasla deneyimlerinin artacağını söyledi.

Ataşbak, 10- 14 Mart tarihleri arasında Almanya'nın Wetzlar Kenti'nde gerçekleştirilecek "Uluslararası 10. Frühjahrsschwimmfest 2016 Yüzme Yarışları"na katılacak yüzme takımını ziyaret ederek Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Başantrenörü Martin Grabowski'den uluslararası müsabaka ile ilgili bilgi aldı ve sporcularla sohbet etti.

46'sı burslu toplam 73 sporcunun ulaşım, eğitim, beslenme, sağlıklarıyla yakından ilgilendiklerini, bünyelerinde TOHM bürosu oluşturduklarını ifade eden Ataşbak, ziyaret sırasında konuşmasında şunlara yer verdi:

"Bir yılı aşkındır Adana'da bulunan deneyimli antrenör Martin Grabowski, yardımcısı Volkan Tuncil ve Federasyon koordinatörü Gürhan Bencan sayesinde yüzmede iyi konuma geldik. Antrenör Martin'in çabalarıyla Almanya'da katılacağımız yüzme yarışlarında genç sporcularımızın dış temasla deneyimleri artacak. Ayrıca önümüzdeki günlerde elit sporcuları yükselti kampı için de yeniden yurtdışına göndermeyi düşünüyoruz. Türkiye'de Adana'nın yanı sıra Ankara, Trabzon, Kayseri ve Bursa'da bulunan TOHM yüzme takımları arasında derece ve madalya olarak en başarılı il konumundayız. Hedefimiz milli takımlara daha çok kazandırmak. Hepsinden önemlisi sporun zirvesi olan olimpiyat oyunlarına kentimizden sporcu göndermektir."

Ataşbak, 100.Yıl Yüzme Havuzu'nun ısıtma sisteminin önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağını, havuzu 365 gün kullanımına açmayı hedeflediklerini, bu konuda desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Adana Valisi Mustafa Büyük'e teşekkür etti.

Almanya'ya kafilesinde Adana TOHM Başantrenörü Martin Grabowksi ve yardımcısı Volkan Tuncil'in yanı sıra 14 sporcunun isimleri şöyle:

Eylül Gürkan, Doğa Babacan, Derin Yerlikaya, Beste Özkan, Murat Görkem Narman, Kürşat Yılmaz, Enes Kirveli, Yaşar Sakar, Nüyesin Doğan, Berkay Güllü, Yiğit Ahmet Güzelce, Mustafa Kaan Kıykım, Mustafa Sevenay ve Atakan Malgil. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana Tohm Yüzme Takımı Almanya'ya Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement