Adana Valiliği, Kumar Oynanan Sendikayı Kapattı - Son Dakika
Güncel

Adana Valiliği, Kumar Oynanan Sendikayı Kapattı

Adana Valiliği, Kumar Oynanan Sendikayı Kapattı

Adana'da bir ay önce kurulan Çukurova Eğlence ve Konaklama İşçileri Sendikası'na (ÇEK-İŞ) polis tarafından kumar operasyonu yapıldı.

30.06.2015 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da bir ay önce kurulan Çukurova Eğlence ve Konaklama İşçileri Sendikası'na (ÇEK-İŞ) polis tarafından kumar operasyonu yapıldı. 84 kişi hakkında yasal işlem yapılan operasyon sonrası ÇEK-İş hakkında inceleme başlatan Valilik, sendikayı süresiz olarak kapattı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, merkez Seyhan İlçesi'nin Kuruköprü Mahallesi'ndeki Çakmak Caddesi'ndeki Galeria İş Merkezi'nin 3'üncü katında bulunan ÇEK-İŞ sendikasında iftardan sonra kumar oynatıldığı bilgisini aldı. Sendika görünümlü kumar merkezine baskın düzenleyen polis ekipleri, demir kapının kilidini koçbaşı ile kırıp içeriye girdi. Sendika binasının salonunda 76'sı kumar oynamak için gelen toplam 84 kişi yakalandı. Sendika Başkanı Çetin Bengü'nün de aralarında bulunduğu 8 çalışana 'Otomatik ve yarı otomatik şans oyunlarının oynatılmasını sağlayan aletlerin yurda sokulması özel izne bağlıdır' hükmünü taşıyan 1072 sayılı kanunun uygulayan polis, tombala oynayanlara ise Kabahatler Kanunu'nu uyarınca 234'er lira para cezası kesti. İfadeleri alınan kumar tutkunları işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

KAPATILDI

Kumar baskınlarının ardından Adana Valiliği, inceleme başlattı. İnceleme sonrasında bir ay önce kurulan ve 15 gün içerisinde 4 kez baskın yapılan sendikanın, eğlence ve konaklama işçilerinin haklarını savunmak amacıyla kurulmuş olmasına rağmen faaliyetlerinin kuruluş amacından farklı olduğu tespit edildi. Valilik, 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere ÇEK-İŞ sendikasının süresiz olarak kapatılmasına karar verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Valiliği, Kumar Oynanan Sendikayı Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement