Adana Valiliği'ne Bombalı Araçla Saldırı: 2 Ölü, 33 Yaralı (4) - Yeniden - Son Dakika
Güncel

Adana Valiliği'ne Bombalı Araçla Saldırı: 2 Ölü, 33 Yaralı (4) - Yeniden

Adana Valiliği\'ne Bombalı Araçla Saldırı: 2 Ölü, 33 Yaralı (4) - Yeniden

Sayın Yazıişleri müdürlerine'Adana Valiliği'ne bombalı araçla saldırı; 2 ölü, 21 yaralı' başlıklı haberimizi gelişmeleriyle düzenleyip yeniden veriyoruz.

24.11.2016 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sayın Yazıişleri müdürlerine

'Adana Valiliği'ne bombalı araçla saldırı; 2 ölü, 21 yaralı' başlıklı haberimizi gelişmeleriyle düzenleyip yeniden veriyoruz.

-------------

YENİDEN

Bekir KARAKOCA- Gökhan KESKİNCİ- Murat KİBRİTOĞLU- Fatih KARAÇALI- Yusuf BAŞTUĞ- Çağlar ÖZTÜK/ADANA, - ADANA Valiliği otoparkında bu sabah mesainin başladığı sırada kimliğini gizlemek için başörtüsü takan kadın terörist tarafından bırakılan bomba yüklü otomobil patlatıldı. Kentin her tarafından duyulan patlamada 41 yaşındaki Gökhan Aygül ile 25 yaşındaki Kadir Kırbaç'ın yaşamını yitirdi, 2'si ağır 33 kişi yaralandı.

Kentin merkez Seyhan İlçesi'ndeki Döşeme Mahallesi Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarı'nda bulunan Adana Valiliği'nin önündeki açık otoparktaki patlama saat 08.05'te meydana geldi. Valilik ve diğer kamu kurumlarının personeli ile sivillere de açık olan otoparka bu sabah mesainin başladığı sırada kadın terörist 33 KKP 24 plakalı bomba yüklü otomobille geldi. Kimliğini gizlemek için başörtüsü takan, mavi pantolonlu, kahverengi çanta taşıyan ve 1.60 boylarındaki hafif kambur kadın terörist, valilik makamına yaklaşık 5 metre uzaklıkta park edip ayrılması ardından otomobil büyük bir gürültüyle infilak etti.

Kentin her tarafından duyulan patlamayla birlikte infilak ettirilen otomobilin parçaları çevreye yayılırken, otoparktaki 5 otomobil alev aldı, valilik binası başta olmak üzere çevredeki tüm binaların camları kırıldı, otoparktaki diğer otomobiller hasar gördü.

Bölgeye hemen takviye polis ekipleriyle sağlık görevlileri ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

2 ÖLÜ, 33 YARALI

Mesainin başlaması nedeniyle giriş çıkışların yoğun olduğu yerdeki patlamada, Seyhan İlçe Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürlüğü'nde görev yapan ve 28 Kasım'a kadar valilikte görevlendirilen bahçıvan Gökhan Aygül ile İl Göç İdaresi'nde memur olan ve Valilik bünyesindeki OHAL Bürosu'nda geçici görevlendirilen Kadir Kırbaç olay yerinde hayatını kaybetti.

Yaralanan 33 kişi de olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere taşınarak tedaviye alındı. Yaralılar için kan anonsları yapıldı.

Patlama nedeniyle bölgede trafik kilitlendi, ambulans ve itfaiye araçlarının geçişi için güvenlikg üçleri yoğun çaba harcadı.

Özel Harekat timleri ve Çevik Kuvvet ekipleri Valilik binasının çevresini kuşatıp giriş çıkışları engelledi. Valilik otoparkındaki yanan araçlardan uzun süre yükselen dumanlar kentin büyük bir kesiminden görüldü.

VALİ, BAKANI KARŞILAMAYA GİDECEKTİ

Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın patlamanın olduğu saatlerde Enerji Zirvesi için kente gelecek olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ı karşılamak için konutundan direkt havaalanına gitmeye hazırlandığı öğrenildi.

Patlama ardından makamına gelen Vali Mahmut Demirtaş, olayla ilgili bilgi aldıktan sonra ölen ve yaralananlarla ilgili açıklama yaptı. Vali Demirtaş, patlamanın meydana geldiği otoparkta da inceleme yaptı.

ZAMAN AYARLI İDDİASI

Polisin başlattığı soruşturmada bomba yüklü otomobili getirdiği belirlenen kadın terörist aranırken, valilik çevresinde jammer cihazının olması nedeniyle bombanın uzaktan kumanda ile değil zaman ayarlı infilak ettiği ihtimali üzerinde de duruluyor.

Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından çevreye yayılan parçalar toplanırken bombanın türü ve miktarı konusunda inceleme sürüyor.

ARAÇ 2 GÜN ÖNCE ADANA'DA SATILMIŞ

Polis, Adana Valiliği'ne bombalı saldırıda kullanılan 33 KKP 24 plakalı otomobille ilgili detaylarına da ulaştı. Buna göre Mersin'in Silifke İlçesi'ne kayıtlı olan 2001 model otomobil, 2 gün önce Adana'da noter kanalıyla Adıyaman'ın Gerger İlçesi nüfusuna kayıtlı H.A. tarafından, Diyarbakır nüfusuna kayıtlı M.S.Y.'ye satılmış.

BAKAN ALBAYRAK: KUKLACILAR BUNU BİLMELİ

Enerji Zirvesi için kente gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da toplantının yapıldığı otelde bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Patlamada 2 kişinin şehit olduğunu belirten Albayrak, "Ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu tip saldırılarla bizi yolumuzdan çeviremeyecekler. Bu millet baş eğmez. En son 15 Temmuz'da baş eğmeyeceğini gösterdi. Kuklacılar ve kuklacılar bunu bilmeli" dedi.

BAŞSAVCI: ALÇAKLIK ORTAK PAYDANIZ

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Adana Valiliği otoparkında meydana gelen patlamayla ilgili suç fail ya da faillerinin yakalanabilmesi amacıyla soruşturma başlatıldı. Başsavcı Ali Yeldan, olaya tepkisini Twitter hesabından yaptığı açıklamayla gösterdi ve terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini açıkladı.

Başsavcı Yeldan terör örgütlerine yönelik attığı tweette, "Hangi harf grubunu kullanırsanız kullanın, alçaklık ortak paydanız. Adana Valiliği'ni hedef alan hain terör saldırısı terörle mücadele kararlılığımızı daha da artıracaktır" dedi.

Bu arada savcılığın talebi üzerine Adana 8. Sulh Ceza Hakimliği, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı ve soruşturmaya konu olay hakkında her türlü yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri gibi yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verdi.

ABD ADANA KONSOLOSLUĞU UYARMIŞTI

ABD Adana Konsolosluğu 4 Kasım'da yaptığı duyuru ile kentte yaşayan vatandaşlarına olabilecek bombalı saldırı ve şiddet eylemlerine karşı uyarmıştı. Konsolosluk sitesinden yapılan uyarıda 'Aşırılık yanlısı grupların Adana'da ABD vatandaşlarına ve diğer yabancılara saldırmak için agresif çabalara girebileceği, saldırıların önceden planlanmış olabileceği, silahlı saldırı, kaçırma, bombalama ya da şiddet eylemi şeklinde meydana gelebileceği' vurgulanarak, ABD vatandaşlarının dikkatli olması uyarısında bulunmuştu. Ayrıca ABD'lilerin Türkiye'nin Güneydoğusu, Suriye -Türk sınırına yakın yerler ile özellikle büyük kent merkezlerine seyahatten kaçınmaları, turistik yerlerde dahil olmak üzere, büyük kalabalıklardan, siyasi toplantılar ve mitinglerden uzak durmaları istenmişti.

24 KASIM'DA KARAKOLUN ÖNÜNDE BOMBALI OTOMOBİL

Teröristler Adana'da geçen yıl yine 24 Kasım günü yine bomba yüklü araçla eylem girişimlinde bulunmuştu. 24 Kasım 2015 günü merkez Seyhan İlçesi'ndeki Denizli Şehit Özer Özkaya Polis Merkezi'nin önüne bir teröristin bomba yüklü 34 GU 8848 plakalı otomobili bırakıp kaçarken 2 arkadaşı da Kalaşnikof silahla karakola ateş açmıştı. Güvenlik güçleri bomba yüklü otomobili kontrollü olarak infilak ettirilmişti.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) bu olay öncesinde 'Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Denizli Polis Merkezi'ne bombalı saldırı düzenlenecek' uyarısında bulunması sayesinde alınan önlemler sayesinde bu patlamada ölen ve yaralanan olmamıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Valiliği'ne Bombalı Araçla Saldırı: 2 Ölü, 33 Yaralı (4) - Yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement