Adana'ya 15 Milyar Liralık Yatırım - Son Dakika
Yerel

Adana'ya 15 Milyar Liralık Yatırım

Adana\'ya 15 Milyar Liralık Yatırım

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, Adana'ya 12 yılda 15 milyar liranın üzerinde yatırım ve destek yapıldığını belirtti.

22.07.2014 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, Adana'ya 12 yılda 15 milyar liranın üzerinde yatırım ve destek yapıldığını belirtti.

Şener, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı seçim kampanyası kapsamında 23 Temmuz'da Adana'da olacağını, düzenlenecek mitingde halka sesleneceğini ve iftar programına katılacağını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana'yı 'Yiğitlerin, mertlerin şehri' olarak tarif ettiğini hatırlatan Şener, bu sevgiyle ulaştırma, haberleşme, eğitim, sağlık, adalet, orman ve su işleri, enerji, çevre, Toki, tarım ve hayvancılık, spor, turizm, vakıflar, teknoloji, Köydes, spor, üniversite ve bir çok alanda 15 milyar liranın üzerinde yatırım ve desteğin 12 yılda gerçekleştirildiğini hatırlattı.

İHRACAT 4 KAT ARTTI

12 yılda yapılan yatırımlarla ihracatta 4 kat artış olduğunu ifade eden Şener, "Adana 12 yıl içerisinde üretim, ihracat katlayarak büyüdü. 2002 yılında Adana ürettiği ürünün sadece 461 milyon dolarlık kısmını ihraç ederken şuanda bu rakam 2 milyar doları buldu. Dış ticaret hacmi ise 5 kat artarak 1 milyardan 5 milyar dolara yükseldi. 2002 yılında Adana'nın ödediği vergi 599 milyon lira iken 2013 yılında ise 2 milyar liraya yükseldi. Rakamlarda gösteriyor ki Adana kazanırken, ülkemiz de kazandırıyor. Adana büyürken, Türkiye'de büyüyor" dedi.

HAVAALANI HALKIN YOLU OLDU

Havaalanı, karayolu ve trene yatırım yapıldığını söyleyen Şener, şöyle devam etti:

"Havayolu halkın yolu oldu. Adana'da bulunan havalimanı 2003 yılında sadece yılda 786 bin 855 yolcu taşırken, 2013 yılında ise 4 milyon 306 bin 302 kişi taşıyarak 12 yılda 5,5 kat yolcu sayısı arttı. Adana'da 2002 yılına kadar 252 kilometre bölünmüş yol yapılmışken 2002-2013 yılları yaptığımız 133 kilometrelik bölünmüş yol ile birlikte Adana'nın toplam bölünmüş yol mesafesi 388 kilometreye çıkarıldı. Ayrıca Adana'nın karayolu ağı ise bin 73 kilometreye ulaştı. Adana- Mersin demiryolu yenilenerek kısa sürede illerin birbirine varışını sağladık. Çukurova ile Mezopotamya'yı birbirine bağlayan Bahçe- Nurdağı arasına Türkiye'nin en uzun tüneli inşa ediliyor. Adana hızlı tren şehri olması için çalışmalar başladı. Hızlı tren ile Adana, Konya, Karaman, Ulukışla, Mersin, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin güzergahlarına ulaşacak. Hızlı tren projesiyle Adana-Mersin arası 20 dakika olacak. Köydes kapsamında köylerimizin bin 109 kilometrelik yolu asfalt, 245 kilometre ise stabilize ile kaplandı, 269 köyün içme suyu sorunu ortadan kalktı."

ÇUKUROVA ÜRETİCİSİNE DESTEK

Çukurova'da üreticiye büyük desteğin yanında sulama tesislerinin açılmasıyla Çukurova'dan bereket fışkırdığını bildiren Şener, "2002 yılında üreticilerimize ödenen toplam prim desteği sadece 44 milyon lira iken 2013'te ise 6 kat artarak 256 milyon liraya yükseldi. 12 yılda Adanalı üreticiye toplam 2 milyar lira prim desteği ödendi. 12 yılda Adana'da hayvancılık desteğini ise 34 kat arttı. 2002 yılına kadar 1 milyon lira destek verilirken bu rakam AK Parti Hükümeti döneminde ise 34 milyon liraya yükseldi. Tarımın her alanında üreticilerimizi koruduk. Adana'da son 12 yılda yapılan sulama tesisleriyle 416 bin dönüm araziyi sulamaya açarak çiftçilerimize bereket getirildi. Yumurtalık Ovası cazibe sulamasıyla 64 bin dönüm araziyi sulamaya açtık. 794 bin dönüm toprağa hayat verecek Aşağı Seyhan Yedigöze İmamoğlu sulama projesi ise hızla devam ediyor. 13 adet gölet ve sulama tesisi inşası sürüyor. Suya hasret 81 bin dönüm arazi suyla bulaşacak. Çukurova'dan bereket fışkırıyor" diye konuştu.

ÜNİVERSİTE SAYISI 3 OLDU

Eğitim ve sağlık alanında yatırımlar ile ilgili bilgi veren Şener, şunları söyledi: "Adana'ya 12 yılda yapılan 3 bin 25 derslik ile orta öğretimde 44 kişilik sınıflardan çocuklarımızı kurtararak, 30 kişilik modern sınıflarda eğitim görmeleri sağlandı. Ücretsiz kitaplar ile başladığımız eğitim desteklerine şimdi akıllı tahtalar ve tablet bilgisayarlarla devam ediliyor. Eğitimde çığır açıldı. Adana'da üniversite sayısı 3'e çıktı. Adana'da 2011 yılında devlet üniversitesi olarak kurulan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde 9 fakülte, 2 enstitü, 1 yüksekokul, ilk vakıf üniversitesi olan Kanuni Üniversitesi'nde ise 3 fakülte, 2 enstitü eğitim veriyor. Çukurova Üniversitesi'ne 12 yılda açılan 6 fakülte, 3 yüksekokul, 3 meslek yüksekokul, 5 araştırma ve uygulama merkezi ile 2002 yılında 23 bin 977 olan öğrenci sayısı 44 bin 500'e yükseldi."

SAĞLIKTA MODERN HASTANELER YAPILDI

Sağlık alanında Cumhuriyet tarihinde yapılmış en büyük yatırımın gerçekleştirildiğinin altını çizen Şener, "İlçelerimizde hastane yatırımlarımız sürerken 6 hastaneden oluşan kamu özel işbirliğiyle yapılan bin 550 yatak kapasiteli Adana Entegre Sağlık Kampüsü çalışmaları da bir taraftan devam ediyor. 2002 yılında hastanelerimizin toplam yatak kapasitesi 4 bin 266 iken 2013 yılına kadar yeni yapılan sağlık tesisleriyle 6 bin 317'ye ulaştık. Bin 550 yataklı hastane ve diğer yatırımların bitmesiyle, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan en büyük sağlık yatırımını Adana kazanmış olacak" dedi.

HER ALANDA YATIRIM YAPILDI

12 yılda her alanda yatırımların yapıldığını ve saymakla bitmediğini söyleyen Şener, şunları kaydetti:

"Ekonomiye katkı sağlayacak olan 430 dönümlük arazisi ile Güney'in en kapsamlı lojistik merkezi olacak olan Yenice Lojistik Merkezi tamamlanıyor. Anadolu ve Ortadoğu'ya açılan kapı olacak. İşsizliği önlemek amacıyla Organize sanayi bölgeleri için geliştirilen bedelsiz ve indirimli arsa tahsisi sistemiyle kurulan Organize Sanayi bölgelerinde 30 bin 727 kişiye istihdam sağlandı. 2002 yılına kadar 313 bin olan Sigortalı sayısı 425 bine yükseldi. Gençlerimizin spor yapması için kurulan onlarca tesis ile 2002 yılında 10 bin 344 olan lisanslı sporcu sayısı 2013 yılında 7,5 kat artarak 75 bin 297'ye ulaştı. Ayrıca Adana'ya 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum yapılıyor. Sosyal yardım programı çerçevesinde ise çocuklarımızın okuması için 117 bin 588 kişiye yardım, eşi vefat eden 8 bin 572 kadına maaş, yoksul 300 bin 149 vatandaşımıza sağlık güvencesi sağlandı. 46 bin 944 yaşlı ve engelli vatandaşımıza ise evde bakım maaşları bağlandı. TOKİ, Adana'da 14 bin kot sosyal tesisleriyle inşa ederek vatandaşlarımızın kira öder gibi konut sahibi olmalarını sağladı. 2005 yılında Adana doğalgaz ile tanışarak yüzde 92'si doğalgaza kavuştu. Adana'ya Türkiye'nin en büyük Adliye binası 58 bin metrekare alana inşa ediliyor."

"ERDOĞAN'I HEP BİRLİKTE KÖŞK'E GÖNDERECEĞİZ"

10 Ağustos'ta milletin kendi cumhurbaşkanını seçeceğini belirten Şener, "Daha önce bir takım odaklar dayatmalarla cumhurbaşkanı seçtiriyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ü seçtirmemek için 367 şartını ortaya attılar. Referandumda 'Yeter, Söz milletin' diyerek cumhurbaşkanını seçmeye milletimiz talip oldu. Milletimiz ile çıktığı yolda, milletimizden aldığı güç ile cumhurbaşkanı adayı olan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı bugüne kadar desteklediğiniz, yalnız bırakmadınız. 'Biz de laf yok, icraat var' diyerek Anadolu'nun her köşesini nakış nakış yatırımlarla işleyen Başbakanımızı Cumhurbaşkanlığı köşküne hep birlikte göndereceğiz" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana'ya 15 Milyar Liralık Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı Kadınlarımızı Güçlendiriyor Programı Gerçekleştirildi
    09 Mar MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı Kadınlarımızı Güçlendiriyor Programı Gerçekleştirildi

    Milliyetçi Hareket Partisi Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Yıldırım'ın Gücü Kadınlarımız' programı, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve diğer birçok ismin katılımıyla gerçekleşti. Programda, MHP'li kadınların güçlü ve millete bağlı olduğu vurgulandı.

  • AK Parti İl Başkanı: 31 Mart Seçimi Yeni Bir Başlangıç Olacak
    09 Mar AK Parti İl Başkanı: 31 Mart Seçimi Yeni Bir Başlangıç Olacak

    Denizli'de AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '31 Mart seçimleri benim için bir final' konuşması üzerine açıklama yaptı. Başkan Güngör, 'Bu son değil yeni bir başlangıç olacaktır. Türkiye Yüzyılı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yerel seçimlerle de başarılara imza atarak yoluna devam edecektir' dedi.

  • Konya'da 31 Mart seçimlerinde 6 binden fazla muhtar adayı yarışacak
    09 Mar Konya'da 31 Mart seçimlerinde 6 binden fazla muhtar adayı yarışacak

    Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip şehri Konya'da bin 154 mahallede 6 binden fazla muhtar adayı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde yarışacak. Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, muhtar adaylığına ilginin artmasının sebebinin Cumhurbaşkanı'nın muhtarlık kurumuna verdiği önem olduğunu belirtti.

  • Anadolu Üniversitesi'nde Uluslararası Maliye Kongresi Başladı
    09 Mar Anadolu Üniversitesi'nde Uluslararası Maliye Kongresi Başladı

    Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü tarafından düzenlenen 'Uluslararası Anadolu Maliye Kongresi' Anadolu Üniversitesi İİBF Prof. Dr. İhsan Erkul Konferans Salonunda başladı. Kongreye, akademisyenler, öğrenciler ve sektör temsilcileri katıldı. Kongre, maliye alanındaki güncel konuların tartışılacağı bir platform sağlamayı hedefliyor.

  • Yalova'da Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı İnşa Ediliyor
    09 Mar Yalova'da Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı İnşa Ediliyor

    Yalova'da üniversite yerleşkesinde inşa edilen Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı, afetler sonrası müdahaleye ilişkin tatbikatların yapılabileceği bir merkez olarak hizmete sunulacak. Yalova Üniversitesi, Yalova Valiliği ve AFAD işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, deprem, su altı kurtarma, yangın, trafik gibi konularda uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitim alanının tamamlanmasıyla birlikte ülkenin her yerinden insanlar burada eğitim alabilecek ve afet durumlarında daha etkin müdahale sağlanabilecek.

  • Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan: 'Milli Görüşçülük Modası Oluştu'
    09 Mar Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan: 'Milli Görüşçülük Modası Oluştu'

    Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan, yerel seçimlerde diğer parti adaylarının 'milli görüşçü' olarak kendilerini ifade ettiklerini belirterek, milli görüşün temsilcisinin Saadet Partisi olduğunu ve liderinin Necmettin Erbakan olduğunu söyledi.

  • Hazır Yemek Sektörü, Ramazan Ayında Büyüme Bekliyor
    09 Mar Hazır Yemek Sektörü, Ramazan Ayında Büyüme Bekliyor

    Hazır yemek sektörü, yerel seçim çalışmalarının etkisiyle ramazan ayında büyüme tahmin ediyor. Siyasi partilerin iftar programları ve benzeri etkinlikler nedeniyle sektörde hareketlilik bekleniyor. Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Bozdağ, ramazan ayında iftar saatlerinde artış olmasını beklediklerini belirtti. Ayrıca, sektörde üç farklı yemek servisi yapıldığını ve ramazan boyunca 80 milyar lira artış öngördüklerini söyledi. Bozdağ, tüketicilere de 'ramazan kondu' uyarısında bulunarak, belediyelerin denetim yapması ve endüstriyel yemek sektöründeki firmaları tercih etmeleri gerektiğini vurguladı.

  • Suriyeli Ustaya Göre Ut Yapımı Bir Sanattır
    09 Mar Suriyeli Ustaya Göre Ut Yapımı Bir Sanattır

    Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ'tan arındırılan Bab ilçesinin tek ut yapım ustası ve sanatçısı olan Hassan Hamza, ut yapımının bir sanat olduğunu belirtti. Hamza, ut yapım ustasının aynı zamanda sanatçı olması gerektiğini söyledi.

  • Havza Voleybol Halk Turnuvası Sona Erdi
    09 Mar Havza Voleybol Halk Turnuvası Sona Erdi

    Samsun'un Havza ilçesinde düzenlenen 'Yurdum Spor Yapıyor Havza Voleybol Halk Turnuvası' sona erdi. Turnuvada final maçını Turtle Sports ile YG4 takımları oynadı. Turnuvayı birinci olarak tamamlayan Turtle Sports, YG4'ü 3-0 yenerek şampiyon oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun ile Yasin Güvenç'in babası Mustafa Güvenç verdi. Turnuvanın amacı toplumsal birlikteliği ve spor yapmayı teşvik etmekti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ziyaretini Tamamladı
    09 Mar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ziyaretini Tamamladı

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasının 7. toplantısı vesilesiyle gerçekleştirdiği 2 günlük ziyaretini tamamladı. Washington'dan ayrılan Bakan Fidan'ın Ankara'ya dönmesi bekleniyor.

  • Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, meclis üyelerine teşekkür plaketi verdi
    09 Mar Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, meclis üyelerine teşekkür plaketi verdi

    Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 2019-2024 döneminin dün gerçekleştirilen son meclis toplantısı öncesinde görev süresi sona eren meclis üyelerine teşekkür plaketi takdim etti.

  • Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta
    09 Mar Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta

    Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Cumhur İttifakının milletten başka paydaşı olmadığını belirterek, diğer partilerin kendi içinde döküldüğünü söyledi. Ala, Gürsu Belediye Başkan Adayı Mustafa Işık'ın proje lansman toplantısına katıldı ve Işık'ı desteklediklerini ifade etti. Işık ise Gürsu'da gerçekleştirecekleri projeleri anlattı ve Gürsu'nun gençlerin belediyesi olduğunu vurguladı.


Advertisement