Adana'ya "Analiz Laboratuvarı" Talebi - Son Dakika
Yerel

Adana'ya "Analiz Laboratuvarı" Talebi

Adana\'ya "Analiz Laboratuvarı" Talebi

Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden biri olan Yüreğir Ovası’nda üretim yapan çiftçilerin sorunları, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün düzenlediği toplantıda masaya yatırıldı.

09.04.2016 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinden biri olan Yüreğir Ovası'nda üretim yapan çiftçilerin sorunları, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün düzenlediği toplantıda masaya yatırıldı. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, toplantıda, Adana'ya sebze-meyve analiz laboratuvarı kurulması talebinde bulundu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Söğüt, Yüreğir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Eroğlu, Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, sulama birliği başkanları, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Toplantının açılış bölümünde konuşan Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, toplantının, Yüreğir Ovası çiftçilerinin yaşadıkları sorunların çözümü noktasında yararlı olacağına inandığını söyledi.

Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Söğüt de, sektör temsilcileri ve paydaşları bir araya getirerek, kentsel ve kırsal alandaki gelişmişlik farkını azaltmak için gayret gösterdiklerini söyledi. Söğüt, "Yüreğir ve Adana'ya yenilikler kazandırmak, tarımda ve hayvancılıkta refah seviyesini yükselterek, sürdürülebilirliği sağlamak için buradayız. İnşallah burada yapacağımız çalışmalar, sadece burada bulunanlara değil, gelecek kuşaklara da fayda sağlayacaktır" dedi.

DOĞAN, ÇİFTÇİ SORUNLARINI ANLATTI

20 bin 500 üyesiyle Adana'nın en etkin çiftçi örgütlerinden olan Yüreğir Ziraat Odası'nın başkanı Mehmet Akın Doğan, toplantıda söz alarak, ova çiftçisinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Tarım sektörünün önemine vurgu yapan Doğan, "Dünyada 3 önemli sektör var. Bunlardan biri tarım ve gıda, ikincisi enerji, üçüncüsü bilgi. Ama bunların içerisinde tarım ve gıda olmazsa olmaz. Çünkü diğer ikisi olmadan yaşayabiliriz ama tarım olmadan asla yaşayamayız" dedi.

Faruk Çelik'in Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olmasıyla tarımın hak ettiği değeri görmeye başladığını ifade eden Mehmet Akın Doğan, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Türkiye'nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür. Aslında bu söz çok önemli. Dünyada gıda olmazsa hayat olmaz" diye konuştu.

"ADANA'YA ANALİZ LABORATUVARI ŞART"

Adana çiftçisinin en önemli sorunlarından birisinin, sebze-meyve analiz laboratuvarının bulunmaması olduğunu ifade eden Doğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin en büyük üretim merkezlerinden Adana'da, düşünün sebze-meyve analiz laboratuvarı yok. Ben 7 yıldır iyi tarım uygulamaları yapıyorum, ürünü analiz için buradan Mersin'e gönderiyorum, Antalya'ya, Manisa'ya gönderiyorum. Seçimlerden önce eski bakanımız Ömer Çelik Bey'le görüştük, 'Mersin'de var, Adana'da niye olmasın' dedik. Bizim tek amacımız Yüreğirli çiftçinin sesini duyurmak, talep ve önerilerini yetkili makamlara iletmek. Bu konuda kamuoyu oluşturmak. Bunun için medya gücünü de etkin şekilde kullanıyoruz. Biz bunları sürekli söylememize rağmen şu ana kadar hiçbir yerden destek alamadık."

"Tarım deyip geçmeyelim" diyen Doğan, tarım sektörünün, özellikle yaz aylarında imalat sanayi ve inşaat sektörünün sağladığı istihdamın tamamına yakın istihdam sağladığını kaydetti.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan'ın analiz laboratuvarıyla ilgili sözleri üzerine, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ahmet Tevfik Demiralp, kalıntı analiz laboratuvarı işinin, çok daha geniş planlamayla yapılması gereken bir konu olduğunu ifade etti. Demiralp, "Biz bu talepleri sizlerden aldık, biz de Bakanlığa bildireceğiz. Bazı ziraat odaları, kalkınma ajanslarına proje sunarak, kendi analiz laboratuvarlarını yaptılar. Sizler de bizlere projelerinizi getirdiğiniz zaman her türlü desteği vermeye hazırız" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana'ya 'Analiz Laboratuvarı' Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement