Adanalı Derdini Başkan Sözlü'ye Anlattı - Son Dakika
Yerel

Adanalı Derdini Başkan Sözlü'ye Anlattı

Adanalı Derdini Başkan Sözlü\'ye Anlattı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Koza TV’de canlı yayında vatandaşın derdine çare oldu.

21.05.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Koza TV'de canlı yayında vatandaşın derdine çare oldu.

Koza TV'de 20 Mayıs akşamı saat 20.30'da canlı yayınlanan "Derdini Söyle" programına konuk olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 103 vatandaşın çağrısına cevap vererek, şikayet ve önerilerine birebir yanıt verdi, not adı, bazı sorunlara anında çözüm üretti.

"Derdini Söyle" programında Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerle ilgili bilgi de veren Başkan Sözlü, 2015 yılının Adana'nın yılı olacağını bildirerek, vatandaşlardan gelen yol, kaldırım ihlali, trafik ve işsizlik gibi pek çok sorunun çözülmesi için talimatlar verdi.

Bir buçuk yıl içinde Büyükşehir'in elinin değmediği, işinin olmadığı köy kalmadığını vurgulayan Başkan Sözlü, Adana'nın özellikle su sorununun 2015 yılı içerisinde çözüleceğini ifade etti. Sözlü,"Biz vatandaşımıza hizmetle mükellefiz, bazen vatandaşımız Büyükşehirde başka, ilçede başka partili bir adayı tercih etmiştir, bu halkın iradesidir. Bizim halkın iradesine saygı göstermekten başka şansımız yok. Siyasi ahlak, demokratik kültür de bunu gerektirir, bunu emreder. Ben siyasi partilerimizin farklı olmasından dolayı, siyasi rekabet gereği hiçbir seçilmiş belediye başkanımızı engellemek gibi az gelişmiş bir zihniyetin etkisinde kalmadım. Hangi belediye başkanımız olursa olsun, vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak, yaşadığı yerleri güzelleştirmek, hizmet vermek amacındadır. Bizim de onlarla işbirliği yapmamız çağdaş demokrasinin, medeni olmanın gereğidir" dedi.

"ADANA'NIN HER TARAFINDA HİZMET VERİYORUZ"

Büyükşehir yasası tüm vilayete yayıldıktan sonra, Adana'nın her tarafında hizmet verdiklerini vurgulayan Sözlü, programda sözlerini söyle sürdürdü:

"Özel idaremizin aktardığı bütçeler Adana'nın temel problemlerini karşılamakla kıyaslandığında sembolik bir bütçe, biz borçlu bir belediye devraldık ama Adana'nın her yerine hizmet veriyoruz. Zor mu, elbette zor ama güzel tarafı, Adana'nın yıllardan beri el değmemiş problemlerine kalıcı çözümler getiriyoruz. Bir buçuk yıl içinde Büyükşehir'in elinin değmediği, işinin olmadığı köy kalmadı. Hemşehrilerimiz ne istiyorsa, acil olanları hemen yerine getiriyoruz. Nedir bu acil olanlar? Mesela Adanalıların su ile ilgili talepleri tereddütsüz gerçekleştirilecek talepler. Bütçe gerekçesi, mali yetersizlikler gibi gerekçeler koymadan hepsine evet diyoruz. Vatandaş sizin programınıza nasıl telefonla ulaşıyorlar, biz de anında taleplerine yanıt veriyoruz. 2015 yılı içerisinde susuzluk yaşatmayacağımız gibi var olan ufak tefek problemleri de gideriyoruz. İyileştirme çalışmalarımız da var, hepsi yapılacak. Sonbahara kadar da, bin 800 kilometre köy yollarını da yapıyoruz. Tarih yazmamış, cumhuriyet döneminde görülmemiş bir hizmet bu."

Canlı yayında toplam 103 vatandaşın çağrısını yanıtlayarak, sorunlarını dinleyen ve çözümler için kurmaylarına notlar aldıran Başkan Sözlü, "Faydalı bir program oldu. Bir kişinin derdine derman olursak, Allah rızası için önemli bir şey yapmış oluruz. Vatandaşımıza ve izleyenlere teşekkür ederim" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adanalı Derdini Başkan Sözlü'ye Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement