Adanalı Gençler "Tarihe Yolculuk"Ta - Son Dakika
Yerel

Adanalı Gençler "Tarihe Yolculuk"Ta

Adanalı Gençler "Tarihe Yolculuk"Ta

Adana Emniyet Müdürlüğü’nce hazırlanan gençlerin suça sürüklenmelerinin önlenmesi amacıyla hazırlanan “Tarihe Yolculuk” projesi kapsamında 40 genç, Ankara, İstanbul ve Çanakkale’de illerini kapsayan geziye katıldı.

19.09.2014 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Emniyet Müdürlüğü'nce hazırlanan gençlerin suça sürüklenmelerinin önlenmesi amacıyla hazırlanan "Tarihe Yolculuk" projesi kapsamında 40 genç, Ankara, İstanbul ve Çanakkale'de illerini kapsayan geziye katıldı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce sosyal ve kültürel alanda yapılan faaliyetler ile terör örgütlerinin eleman temini ve suç oluşumunun önüne geçilerek risk grubunda yer alan çocuk ve gençlerin korunması, ortak kültür ve tarihi tanıtabilmek amacıyla Şakirpaşa, Dağlıoğlu Hürriyet ve Ova mahallelerinde ikamet eden 40 gence yönelik olarak "Tarihe Yolculuk" isimli proje uygulamaya konuldu.

Proje ile gençlerin suça sürüklenmelerinin önlenmesi ve ülkeyi tanıyarak sahiplenmesi amacıyla, 40 kişilik bir grup ile 9-12 Eylül 2014 tarihleri arasında Ankara, İstanbul ve Çanakkale illerini kapsayan bir dizi ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyaretler kapsamında, gençler ile birlikte 9 Eylül 2014 günü ilimizden hareket edilerek aynı gün Ankara'da Anıtkabir ziyaret edilmiş, 10 Eylül 2014 günü İstanbul'da rehber eşliğinde ülkenin ortak kültürel ve tarihi zenginliklerinin yerinde görülmesi amacıyla Ayasofya Müzesi, Sultan Ahmet Camii ve Topkapı Sarayı gezileri ile tekne turu ile İstanbul Boğazı gezisi yapıldı.

Ayrıca 11 Eylül 2014 günü gençlerin ülkenin ortak tarihini tanıyabilmeleri amacıyla Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde rehber eşliğinde 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ile Alçıtepe'deki Çanakkale Şehitliği Müzesi ve Çanakkale Abidesi, Sargı Yeri Hastanesi, Seyit Onbaşı Anıtı ve Topçu Tabyaları gezildi.

12 Eylül 2014 günü Adana'ya gelinerek gençler ailelerine teslim edildi. Geziye katılan gençler böyle bir etkinlikte yer almalarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adanalı Gençler 'Tarihe Yolculuk'Ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement