Adanalı Muay Thai Antrenörü Teslime Çelik Dünya Klasmanında İkinci Oldu - Son Dakika
Spor

Adanalı Muay Thai Antrenörü Teslime Çelik Dünya Klasmanında İkinci Oldu

Adanalı Muay Thai Antrenörü Teslime Çelik Dünya Klasmanında İkinci Oldu

Uluslararası Amatör Muay Thai Federasyonu (IFMA)tarafından dünyada yılın antrenörlüğüne aday gösterilen 6 kişi arasında gerçekleştirilen oylamada, tek kadın aday olan Adana Bölge Antrenörü Teslime Çelik’in dünya klasmanında ikinci olması sevinçle karşılandı.

26.08.2015 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Amatör Muay Thai Federasyonu (IFMA)tarafından dünyada yılın antrenörlüğüne aday gösterilen 6 kişi arasında gerçekleştirilen oylamada, tek kadın aday olan Adana Bölge Antrenörü Teslime Çelik'in dünya klasmanında ikinci olması sevinçle karşılandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Halit Yılmazel, yılın antrenörlüğünü az farkla Ukraynalı Pavel Yevtushenko'ya kaptıran Teslime Çelik'i kutlayarak, aynı heyecanla yeni dünya şampiyonu sporcular yetiştirmesini istedi.

Türkiye'nin yurt dışında her alanda lobisinin bulunmadığını, bunun sıkıntısının yaşandığını ifade eden Yılmazel, uluslararası tüm federasyonlarda yabancı dil bilen, kendini geliştiren spor yöneticilerinin görev alması gerektiğini söyledi.

Teslime Çelik'in eski dünya şampiyonu sporcu olduğunu, ayrıca milli takımlara yüzlerce sporcu kazandırdığının altını çizen Yılmazel, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Çalışkan, heyecanlı, donanımlı bölge antrenörümüz Teslime Çelik'in, dünya federasyonu tarafından titiz bir araştırmanın sonucunda 6 aday arasında gösterilmesi bile büyük bir başarıdır. Gururumuz Teslime Çelik gönlümüzde yılın antrenörü olmuştur. Moralini bozmadan hedef büyüterek çalışmalarını sürdüreceğini ve yeni dünya şampiyonu kadın ve erkek sporcu çıkaracağına inanıyorum. Yılın antrenörlüğü seçimi sırasında büyük çaba gösteren Teslime Çelik ile antrenörümüze oy gönderen spor ailesine ve herkese teşekkür ederim."

ÇELİK: "BANA DESTEK VERENLERE MİNNETTARIM"

Çelik, 30 gün kadar süren oylama sırasında kendisine destek veren Adana Valisi Mustafa Büyük, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile spor ailesine minnettar olduğunu ifade etti.

Tayland'ın Başkenti Bangkok Kenti'nde gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası sırasında yılın antrenörlüğüne aday gösterilen 6 adayın tanıtıldığını, herkesin kendisine büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Öncelikle benim çalışmamı yakından izleyerek aday gösteren Uluslararası Muay Thai Federasyonu yöneticilerine şükran borçluyum. Bana destek veren, yüreklendiren, Taylan'da gitmem konusunda harcamaları karşılayan ve adının verilmesini istemeyen işadamına, herkese teşekkür ederim. Aday gösterilmem beni gelecek için daha da umutlandırdı. Bundan böyle daha çok çalışarak dünya şampiyonalarına yeni yetenekler hazırlayacağım" diye konuştu.

Teslime Çelik, Tayland'da gerçekleştirilen "Uluslar arası Muay Thai Kadınlar Komitesi"ne Türkiye adına katılarak, Muay Thai'de sporcu, hakem, antrenör, yönetici olarak bulunan tüm kadınların katılacağı etkinlik yapılması için önerge verdi. Etkinliğin "Anneler Günü" veya "Kadınlar Günü"nde yapılmasını da önerdi. Kadınlar Komisyonu Başkanı Sue Latta tarafından çok önemsendiğini ve 2016 yılı veya sonrasında faaliyet takvimine alınacağını da sözlerine ekledi.

Bu arada, ziyaret sırasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mahmut Kır'da hazır bulundu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Adanalı Muay Thai Antrenörü Teslime Çelik Dünya Klasmanında İkinci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • oski: yabıırakn dunyada ne hocalar var bu bayanıda ben taniyorum turkiyede antörönör yok torpil nen donuyo bu is 0 0 Yanıtla

Advertisement