Adanalı Öğrenciler Uluslararası Gastronomi'de Şampiyonluk Kazandı - Son Dakika
Yerel

Adanalı Öğrenciler Uluslararası Gastronomi'de Şampiyonluk Kazandı

Adanalı Öğrenciler Uluslararası Gastronomi\'de Şampiyonluk Kazandı

12. Uluslararası Gastronomi Festivali İstanbul Mutfak Günleri’nde 3 farklı kategoride yarışarak, 1 Dünya ikinciliği ve 2 Dünya üçüncülüğü olmak üzere toplamda 7 madalya kazanan Nezihe Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Okulu Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ve Mutfak Dalı öğrencileri Vali Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret etti.

26.02.2014 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12. Uluslararası Gastronomi Festivali İstanbul Mutfak Günleri'nde 3 farklı kategoride yarışarak, 1 Dünya ikinciliği ve 2 Dünya üçüncülüğü olmak üzere toplamda 7 madalya kazanan Nezihe Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Okulu Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ve Mutfak Dalı öğrencileri Vali Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Okul Müdürü Seyfiali Alkış, yarışmanın İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde gerçekleştirildiğini ve aralarında Amerika, Belçika, Brezilya, Fransa, Yunanistan, Hindistan, İtalya, Rusya, Ukrayna, İngiltere ve Güney Kore gibi ülkelerin bulunduğunu söyledi.

Okul Müdürü Alkış, yarışmaya 28 ülkenin katıldığı hatırlatarak, "Dünyanın en prestijli organizasyonları arasında yer alan, 12. Uluslararası Gastronomi Festivali İstanbul Mutfak Günleri'nde 3 farklı kategoride yarışan okulumuzun öğrencileri 1 Dünya ikinciliği ve 2 Dünya Üçüncülüğü olmak üzere toplamda 7 madalya alarak İlimizi ve Ülkemizi başarıyla temsil etmişlerdir" dedi.

Vali Coş ise, öğrencilerin başarılarından gurur duyduğunu belirterek; "Son yıllarda Gastronomiye bağlı olarak turizm çeşidi içerisinde önemli bir yer tutan 'Gastro Turizmi' denen bir turizm alanı var. Artık Dünya'da sadece farklı lezzetleri, farklı tatları tatmak için seyahat eden bir kesim var. Bunlar Dünya'nın dört bir tarafında farklı lezzetleri bulabilmek için geziyorlar. Turizmde söz sahibi olmak istiyorsak dinamiklerimizi harekete geçirmemiz gerekir. Bunun için yeteri kadar potansiyelimiz var. Öğrencilerimizin Gastronomi alanında almış oldukları dereceler bu kapsamda İlimizin tanıtımına da katkı sağlamıştır. Öğrencilerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Yarışma kategorileri ve kazanılan dereceler şöyle:

JP11-Yılın En İyi Lisesi Yarışması

Muhammet Fethi Turgut (12/C Sınıfı Öğrencisi) Silver (Gümüş Madalya)

Ömer Çalık (12/C Sınıfı Öğrencisi) Silver (Gümüş Madalya)

Hüseyin Gülşen Bozkuş(12/C Sınıfı Öğrencisi) Silver (Gümüş Madalya)

JP1- Lise Düzeyi Okullar Öğrenci Aşçı Balık Yarışması

Mansur Acertemel (12/C Sınıfı Öğrencisi) Bronze (Bronz Madalya)

JPT1-Gençler Pratik Ekip Yarışması

İsmet Burak Özdemirbaş (12/C Sınıf Öğrencisi) Bronze (Bronz Madalya)

İbrahim Turhan (12/C Sınıfı Öğrencisi) Bronze (Bronz Madalya)

Mansur Acertemel (12/C Sınıfı Öğrencisi) Bronze (Bronz Madalya) - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adanalı Öğrenciler Uluslararası Gastronomi'de Şampiyonluk Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement