Adanalılar İzmir'de Buluştu - Son Dakika
Yerel

Adanalılar İzmir'de Buluştu

Adanalılar İzmir\'de Buluştu

İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği, 5 Ocak Kurtuluş Gecesi düzenledi.

14.01.2014 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği, 5 Ocak Kurtuluş Gecesi düzenledi.

İzmir Pasaport Kordon Otel'de düzenlenen geceye Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da eşi Serpil Aldırmaz ile katıldı.

İzmir'deki Adanalıları bir araya getiren geceye Adana'dan da katılımın fazla olması dikkat çekerken, ünlü sanatçı Ahmet Selçuk İlkan gecenin sunuculuğunu yaptı, şarkılarıyla davetlilere güzel anlar yaşattı.

İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği Başkanı Arif Kayakşu, 5 Ocak Adana'nın Kurtuluş Bayramı dolayısıyla düzenledikleri geceye katılanlara teşekkür etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da konuşmasında "Adana'nın kurtuluş bayramı nedeniyle düzenlenen bu gecede sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum. 5 Ocak 1922'de, yani Adana'nın kurtuluş gününde Adanalılar 90 metrelik zamanın en büyük bayrağı ile şehir turu atmışlar ve sonra bayrağı Büyüksaat ile Ulucami arasına asmışlar. Bu durumu gözyaşları içinde takip eden Arif Nihat Asya, bu duygularla 'Bayrak' şiirini yazmış. Adana denince akla bayrak ve kurtuluş savaşı gelir. Bunlar bizim kırmızı çizgilerimizdir ve bunlardan asla taviz vermeyiz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a plaket verilen gecede ayrıca hep birlikte pasta kesildi.

Gecede sahne alan Adanalı ünlü sanatçı Vahdet Vural da geç saatlere kadar sevilen şarkılarını seslendirdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adanalılar İzmir'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement