Adanalılar Kızıldağ'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Adanalılar Kızıldağ'da Buluştu

Adanalılar Kızıldağ\'da Buluştu

Adana Büyükşehir Belediyesi, yöre halkının gözde yaylalarından Karaisalı ilçesine bağlı Kızıldağ Yaylası’nda kar şenliği organizasyonu gerçekleştirdi.

30.01.2017 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi, yöre halkının gözde yaylalarından Karaisalı ilçesine bağlı Kızıldağ Yaylası'nda kar şenliği organizasyonu gerçekleştirdi.

1166 rakımlı Kızıldağ'da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün katılımıyla gerçekleştirilen Karaisalı Kar Şenliği'nde müzikli etkinlikler, ödüllü yarışmalar ve mangalda sucuk partisi düzenlendi.

Gönüllerince eğlendiler

Bu yıl yoğun kar yağışının yaşandığı Kızıldağ Yaylası'nda kar kalınlığı 3 metreyi geçerken, festivale gelenler gönüllerince eğlendiler. Vatandaşlara yönelik sucuk ekmek ikramı yapılan festivalde, renkli görüntüler ortaya çıktı. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ses sanatçıları ile doyasıya eğlenen vatandaşlar, çeşitli aktiviteler gerçekleştirerek renkli görüntüler oluşturdular.

Kızıldağ'a akın ettiler

Başkan Hüseyin Sözlü'nün liderliğinde yapılan hizmetlerle yayla turizminin cazibe merkezi konumuna gelen Kızıldağ Yaylası'nda düzenlenen kar şenliğinde vatandaşların oluşturduğu coşkulu kalabalığa konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Gördüğüm kalabalıktan şunu anladım ki Büyükşehir Belediyesi olarak hafta sonları buraya birkaç otobüs göndermemiz gerekiyor" diyerek Adanalıların Kızıldağ'a akın etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Festivalimiz gelenekselleşecek"

Festivale katılarak vatandaşların sevincine ortak olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yaptığı açıklamada, "Adana denildiği zaman önce Çukurova'nın bereketli topraklı akla geliyor ama Adana'nın bir büyük parçası da Toroslardır. Hemşehrilerimizin kara olan özlemini gidermek amacıyla bu etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bu sene kar görmeye gelemeyen öğrencilerimize yönelik okullara kar gönderme projemiz oldu. Karaisalı'dan 20 dakikalık mesafede olan Kızıldağ Yaylası yolları 7/24 açıktır. Bu kadar kısa mesafede yaylaya ulaşmanın asıl sebebi ise yaylamıza yaptığımız yeni yoldur. Bu yol sayesinde Karaisalı'nın turistik değerleri her geçen gün artmaktadır. Bu yıl birincisini gerçekleştirdiğimiz festivalimiz her yıl devam edecektir" dedi.

"Başkanımız Hüseyin Sözlü'ye teşekkürler"

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ise, "Öncelikle böyle güzel bir etkinliği gerçekleştirmekte başrol oynayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü'ye teşekkür ediyorum. Kızıldağ Yaylamız son yıllarda ilçemizin turizmine önemli bir katkı sağlamaya başladı. Özellikle yaylamıza yaptığımız otoban kalitesindeki yolun yapılmasının ardından yaylamızın potansiyeli arttı. Gerçekleştirdiğimiz bu festival ile yaylamıza kar görmeye gelen vatandaşlarımızın güzel vakit geçirmesine vesile olduğumuz için mutluyuz. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz festivalimiz, aralıklarla devam edecektir" diye konuştu.

Kızıldağ kar festivali, sucuk ekmek partisi, çeşitli aktiviteler ve palyaço gösterileri ile sona erdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adanalılar Kızıldağ'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement