Adaptesk Projesi'nin Mersin Rehberlik Semineri Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Adaptesk Projesi'nin Mersin Rehberlik Semineri Yapıldı

Adaptesk Projesi\'nin Mersin Rehberlik Semineri Yapıldı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nun (TESK) yürütücüsü olduğu, esnaf ve sanatkarın değişime uyumunu sağlamayı hedefleyen ADAPTESK Projesi’nin Mersin İl Rehberlik Semineri, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nce (ESOB) yapıldı.

18.05.2016 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun (TESK) yürütücüsü olduğu, esnaf ve sanatkarın değişime uyumunu sağlamayı hedefleyen ADAPTESK Projesi'nin Mersin İl Rehberlik Semineri, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nce (ESOB) yapıldı.

TESK'in yürütücüsü olduğu, Mersin ile birlikte 8 ilde gerçekleştirilecek Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi'nin (ADAPTESK), Mersin ESOB'un ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen İl Rehberlik Semineri'ne Adana, Niğde, Hatay, Karaman, Kahramanmaraş ESOB başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, projenin Mersin ayağındaki paydaşları olan kamu kurum ve kuruluşları ile mesleki kuruluş temsilcileri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, esnaf ve sanatkarların alın teri, el emeği, göz nuruyla küçücük sermayesiyle ülke ekonomisine katkı sunmaya çalışan bir kesim olduğuna vurgu yaptı. Zaman içerisinde çağ, alışverişin şekli ve teknoloji değiştikçe esnafın bu gelişmelerin gerisinde kaldığına işaret eden Dinçer, "Teknoloji çok hızla gelişiyor, o küçük tezgahlar teknolojiye bir anda adapte olamıyor. Bununla beraber serbest piyasa ekonomisinin getirdiği küresel sermayelerin ülkemize, ilimize girmesiyle beraber inanılmaz bir haksız rekabet ortama yaşanıyor. Büyükler küçükleri yutuyor. Hal böyle olunca esnafımız yok olmaktan kurtulamıyor" dedi.

"5 BİN ESNAFIMIZ EĞİTİMDEN GEÇECEK"

Esnaf ve sanatkarları değişim, dönüşüm ve gelişime adapte etme düşüncesinden hareketle ADAPTESK Projesi'nin ortaya çıktığını kaydeden Başkan Dinçer, bu projenin fırsata çevrilmesini istedi. ADAPTESK Projesi'nin bir ayağının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bir ayağının da TESK ve buna bağlı uygulayıcı 8 il olduğu bilgisini veren Dinçer, "Bu illerden biri de Mersin. Amacımız, esnaf sanatkarların uyum stratejilerini nasıl geliştirebiliriz, neler yapabiliriz? Bunları tartışacağız. Akabinde kendi teşkilatımızla ilgili hangi odalarımızda ne tür eğitim verebiliriz ve esnafımıza nasıl katkı sunabiliriz? Esnaf ve sanatkarımızın projeye bakış açısını nasıl geliştirebiliriz? Proje kapsamında 5 bine yakın esnafımızın eğitilmesi hedefleniyor. Daha öncesi yapılan toplantılarla ihtiyaç analizleri tespit edilmeye çalışılıyor ve bu yöndeki toplantılarımız devam ediyor. Üzerinde çalıştıkça değişik fikirler ortaya çıkıyor. Her odamız bünyesinde üyelerinin ihtiyacına ve gelişimlerine yönelik hangi eğitim fikirleri varsa bunları planlayacağız ve o eğitimleri vereceğiz" diye konuştu.

Dinçer, büyük ve geniş imkanlara sahip, yurt dışı konsorsiyum ortaklığı olan projenin Mersin'de başarılı olması için bütün imkanlarını seferber edeceklerini kaydederek, "Bu projeyi fırsata çevirme adına üzerimize düşen görev ve sorumluğu yerine getireceğiz. Burada oda başkanlarımıza büyük görevler düşüyor. Çünkü bizler proje kapsamında tüm il genelinde uzman kadrolarla eğitimler vereceğiz. Asıl önemli olan hangi tür konularda eğitimler verilecek olması. Bu yönde oda başkanlarımız üyelerinin hangi alanda eğitime ihtiyacı olduğunu tespit etmesi büyük önem taşıyor. Yapacağımız seminerler eğitimsel ağırlıklı olacak. Ayrıca eğitim ihtiyaçlarını belirlenmesine yönelik çalışmalar devam edecek. Mersin için çok faydalı olacağına inandığımız bir proje" ifadelerini kullandı.

Seminerde daha sonra projenin Alman Eğitim Uzmanı Liesl Muench tarafından projeyle ilgili bilgiler verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adaptesk Projesi'nin Mersin Rehberlik Semineri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement