ADASU HES, Bayburt'a Örnek Oldu - Son Dakika
Güncel

ADASU HES, Bayburt'a Örnek Oldu

Hidroelekrik Enerji Dairesi Başkanı Ali Şahin, ADASU Hidroelektrik Santrali'nin belediyecilik alanında Türkiye'de tek olduğunu söyledi.

22.12.2013 16:04  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri (DSİ) Hidroelekrik Enerji Dairesi Başkanı Ali Şahin, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından inşa edilen ADASU Hidroelektrik Santrali'nin (HES) belediyecilik alanında Türkiye'de tek ilk ve tek olduğunu belirterek, tesisi örnek alan Bayburt belediyesinin de çalışmalara başladığını söyledi.

Sakarya Nehri'nde inşa edilen ADASU HES'te inceleme yapan Şahin, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş'ten bilgi aldı.

SASKİ'nin HES Projesi'nin benzerlerini uygulamak için diğer belediyeleri harekete geçirdiğine dikkati çeken Şahin, "Türkiye'nin birçok belediyesi, 'biz de Sakarya Büyükşehir Belediyesi gibi HES yapmak istiyoruz, nasıl yapmamız gerekiyor?' diye soru yöneltiyor. Biz de Sakarya Büyükşehir Belediyesindeki ilgili yöneticilerin irtibat numaralarını veriyoruz. Buradaki yetkililerle irtibata geçerek destek alıyorlar. ADASU Hidroelektrik Santrali, Türkiye'deki ilk ve tek örnektir. Bu tesisi örnek alarak Bayburt Belediyesi de çalışmalara başladı. Diğer belediyeler de hazırlık çalışmalarına devam ediyor. Kısa bir süre sonra birçok belediyenin HES Projesi'ni hayata geçirdiğine tanıklık edeceğiz" şeklinde konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Atilla Gürbüz ise Türkiye'deki tüm hidrolik kaynaklarını değerlendirmek istediklerini belirterek, ülkenin enerjiye talebinin her geçen gün arttığını anlattı.

Bu alandaki yatırımları sonuna kadar destekleyeceklerini kaydeden Gürbüz, "Tamamen çevreci, önemli bir potansiyel barındıran hidrolik kaynakların değerlendirilmesi, memnuniyet verici. Tabii Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ilki gerçekleştirdi. Bu, çok önemli. Belediyelerimiz de Sakarya örneğinden yola çıkarak bölgelerindeki hidrolik kaynakları değerlendirme girişimlerine başladı. Sakarya Büyükşehir Belediyesini bu konuda diğer belediyelere güzel örnek teşkil ettiği için tebrik ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ADASU HES, Bayburt'a Örnek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement