Aday Öğretmenlerin Eğitimleri Erken Bitebilir - Son Dakika
Güncel

Aday Öğretmenlerin Eğitimleri Erken Bitebilir

Aday Öğretmenlerin Eğitimleri Erken Bitebilir

Memur Sen'e Bağlı Eğitim Bir Sen aday öğretmenlerin, aday öğretmenlik süreçleri ile ilgili açıklama yaparak adaylık sürecinin bir an evvel bitirilmesi gerektiğini açıkladı.

02.05.2016 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, aday öğretmenlerin adaylık sürecinin bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi. Konuya dair yazılı bir açıklama yapan Coşkun, adaylık eğitimlerinin tanımlanan tarihten en az 15 gün önce tamamlanması ya da öğretmenlerin adaylık eğitimlerini atandıkları yerlerde tamamlamaları hususunda düzenleme yapılması talebiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na başvuru yaptıklarını açıkladı.
Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'na göre, aday öğretmenlerin eğitimleri eylül ayının ilk haftasında tamamlanacak. Bu durumda, aday öğretmenlerin eğitimlerini tamamlayacakları tarih ile atama yapılan yerlerindeki göreve başlama tarihi çok kısa bir zamanı kapsıyor. Bu da öğretmenler için bir takım sıkıntıları beraberinde getirecek. Öğretmenlere kalacak yer bulmaları, taşınma işlemlerini tamamlamaları, görev yapacakları kurumu ve mahalli tanımaları ve adapte olmaları için daha uzun bir süre tanınması gerekiyor. Bu nedenle Şanlıurfa Eğitim-Bir- Sen aday öğretmenler için harekete geçti ve Bakanlığa müracaat ederek aday öğretmenlerin mağduriyet yaşamamaları için adaylık eğitimlerinin tanımlanan tarihten en az 15 gün önce tamamlanmasını istedi. Şimdi Bakanlığın bu talebe yanıt vermesi bekleniyor. (KAYNAK GAZETEİPEKYOL)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Aday Öğretmenlerin Eğitimleri Erken Bitebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement