Adaylar İçin En Zoru Park Etme ve Rampa Kalkışı - Son Dakika
Güncel

Adaylar İçin En Zoru Park Etme ve Rampa Kalkışı

Adaylar İçin En Zoru Park Etme ve Rampa Kalkışı

Eskişehir’de bir sürücü kursu işletmeciliği yapan Ali Şahin, adayların en çok park etme ve rampada kalkma sınavında zorlandıklarını belirterek, bu durumun iyi bir eğitimle çok kolay hale geleceğini söyledi.

11.08.2015 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de bir sürücü kursu işletmeciliği yapan Ali Şahin, adayların en çok park etme ve rampada kalkma sınavında zorlandıklarını belirterek, bu durumun iyi bir eğitimle çok kolay hale geleceğini söyledi.

Son gelen düzenlemeler ile adayların daha iyi eğitim almaları ve trafiğe daha alışkın olmaları düzenleyen yasa, bazı sürücüler için adeta bir kabusa dönüşebiliyor. Özellikle park etme ve rampada araç kaldırma sınavından tedirgin olan adaylar heyecana kapılarak başarısız olabiliyor. Bazı adaylar tek seferde bu sınavları geçebilirken, bazıları ise defalarca deneme sonucunda başarıyı elde edebiliyor.

Eskişehir'de sürücü kursu işletmeciliği yapan Ali Şahin, adayların korktuğu bu sınavların birkaç taktik ile çok rahat aşılabileceğini söyledi. Şahin, "Adayların sınavda kalma nedenlerinin en başında park etme ve rampada aracı kaldırma geliyor. Adaylarımızın bu iki eğitimden çok büyük korkusu var. Aslında bunlar korkulacak kadar büyük sınavlar değil. Düzgün bir hoca ve eğitim ile giderilebilecek birşey. Tabi bunun için adayların seçmesi gereken düzgün bir kurs. Adayların park esnasında yapması gereken 2-3 tane teknik var. Tekniğiyle öğrettikten sonra park işi en fazla 30 dakika sürer. Bu verdiğim süre ise maksimum süre. Hocanın anlattığı tekniği maddesi maddesine uyguladıktan sonra kesinlikle korkulacak bir olay olmadığını kendileri de görecekler" şeklinde konuştu.

"ADAYLAR EĞİTİME BAŞLADIKLARINDA PARK BU KADAR KOLAY MIYDI? DİYE SORUYOR"

Sınava öncesinde adaylara verilen eğitimlerde sürücü adaylarının çok rahatladığı söyleyen Şahin, "Adaylar park olayının anlatıldığı kadar zor olmadığını söylüyorlar. Bazı adaylarımız ise 'bu kadar kolay mıydı?' diye bize soruyor. İşi tekniği ile öğrettikten sonra her şey çok basit. Dikkat etmesi gereken birkaç nokta var, onları da dikkatli bir şekilde uyguladıkları zaman aday zaten park etmeyi isteyerek yapacak" dedi.

"EN BÜYÜK ETKENLERDEN BİRİSİ HEYECANI YENMEK"

En büyük etkenlerden birinin de heyecanı yenmek olduğunu vurgulayan Şahin, bunu yenmenin yolunun ise sürekli bir pratikten geçtiğini söyledi. Sınav esnasında adayların arkadaşlarıyla geziyorcasına rahat olmaları gerektiğini belirten sürücü kursu işletmecisi Ali Şahin, "Heyecanı yenmek en büyük etkenlerden birisi. Park ederken heyecanlanmadan düzgün bir şekilde gelmeleri çok önemli. Adaylar sınav esnasında kendilerini arkadaşlarıyla geziyormuş gibi hissetmeli. Rampa kalkışında da korkulacak bir olay yok. Sürücü kursundan alınan iyi bir eğitim ile bütün bu zorlukları yenmek mümkün" ifadeleri kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adaylar İçin En Zoru Park Etme ve Rampa Kalkışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement