Adem Sümen, Eğitim Bir Sen Kula Temsilciğine Aday Oldu - Son Dakika
Yerel

Adem Sümen, Eğitim Bir Sen Kula Temsilciğine Aday Oldu

Adem Sümen, Eğitim Bir Sen Kula Temsilciğine Aday Oldu

Eğitim Bir Sen Kula temsilciliğine adaylığını açıklayan Adem Sümen sendikayı tüm üyelerle birlikte yönetmeye talip olduklarını söyledi.

24.09.2014 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Bir Sen Kula temsilciliğine adaylığını açıklayan Adem Sümen sendikayı tüm üyelerle birlikte yönetmeye talip olduklarını söyledi.

Milli Eğitim Çalışanları Eğitim Sendikaları Kanunu'nun 1992 yılında yürürlüğe girdiğini ve Eğitim - Bir Sen'in de aynı yılda kurularak faaliyete geçtiğini söyleyen Sümen, "İlçemizde Eğitim Bir Sen'in ilk temsilcisiyim. 1994 yılı ile 2002 yılları arasında sendikamı tek başıma temsil ettim. 2002 yılında ilçemiz Temsilciliği Kurulmuş ve yönetim faaliyetlerine başladı. Sendikamı tüzel kişiliğine kavuşturup gönül dostlarına bıraktığımız 12 yılda ilçe temsilciliğini değişik arkadaşlarımız yürütmüşlerdir. Tüm temsilci ve yöneticilerimize sendikamıza yaptıkları önemli katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Sümen, "Sendikamız, 25 Eylül Perşembe günü ilçe temsilciliği yönetimi ve delegeleri belirlemek üzere seçime gidecektir. Sendikamız iki liste ve 14 delege adayı ile bu seçime girecektir. Bu süreçten sendikamızın güçlenerek çıkması dileğimizdir. 12 yıldır sendikacılık sürecinde sendikamızda temsilciler ve yönetimler istişareler sonucunda belirlenerek seçimlere katılmıştır. Bu seçimlere tek liste ile katılınması için tarafımdan gruplar halinde ve tekli olarak görüşmeler yapılmıştır. Arkadaşların istişareye olumlu cevap vermemesi üzerine, sendikamızın geleceğe doğru güçlenerek yoluna devam etmesi adına çevreyi bilen üyelerimizi ve problemlerini yakından bilen bir yönetim listesi hazırlayarak üyelerimize hizmet adına yönetime talip olduk. Üyelerimizle sendikayı birlikte yönetmeyi taahhüt ediyoruz" şeklinde konuştu.

Sümen seçildiği takdirde yapacaklarını da şöyle sıraladı:

"Üyelerimiz bizi yönetime getirdikleri takdirde Hangi liste temsil hakkı kazanırsa ilk tebrik eden biz olacağız. Sendikamız adına yapacakları hizmetlerde destekçisi olacağız, sendikamızı tek kişi tarafından yönetilen bir kurum olmaktan kurtaracağız. Yönetim kurulu üyeleri arasında görev bölümü yaparak sorumlu oldukları konularda yetkilendireceğiz. Okullarımızda iş yeri temsilciliğini aktif hale getirerek aylık gündemi oluşturmalarını sağlayacağız. Yine bu temsilcilerle Yönetim Kurulunun üzerinde bir üst istişare kurulu oluşturulacak ve her okuldan seçilmiş olan bu kurulun kararı ile hareket edilecektir. Okul Temsilcilerinin belirlediği gündem, yönetim kurulunca takip edilecek ve sonuçlanana kadar gereği yapılacaktır. Sendikamızın, hak ve demokrasi mücadelesinde ayrı bir yeri olacak; haklıdan ve doğrudan yana taraf olan bir sivil toplum kuruluşu olarak kalacaktır. Üyelerimizin söz ve karar sahibi olması ilkesi hiçbir zaman bozulmayacak. Sorunu olup da yönetim kurulumuza başvuranların sorunlarının çözülmesi için bütün imkanlar kullanılacaktır. Katılımcılık ve açıklık ilkesi esas olacak ve herkes kendini ifade etme özgürlüğüne sahip olacaktır. Yönetim Kuruluna seçildiğimiz takdirde bu yapıyı bütünüyle kucaklayacak ve her zaman iletişim içinde olacak bir düzen kurulacaktır. Üyelerimiz ve ailelerine dönük etkinlikler düzenlenecek. Gezi programları yapılacaktır. Sosyal aktiviteler yapılacaktır. Üyelerimizin talep etmesi durumunda kooperatif çalışması yapılacaktır. İsteyen üyelerimizin ev sahibi olması sağlanacaktır. Şube toplantılarına gitmeden üyelerimiz toplantı gündemi için önceden bilgilendirilecek ve önerileri alınarak kurulda gündem oluşturulacaktır. Şube toplantıları sonucunda alınan kararlar üyelerimize ulaştırılacak ve üyelerimiz bilgi sahibi olacaktır. Sendikamızın mevcut yeri en kısa sürede her üyemizin rahatça ulaşabileceği bir yere taşınacaktır. Bayan üyelerimizin organize edeceği sosyal, kültürel ve sendikal faaliyetleri için sendikamıza gelecek tüm etkinlikler değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır."

Adem Sümen'in yönetim kurulu listesinde ise şu isimler yer alıyor: "Mehmet Özgan, Enver Ay, Cafer Demir, Hüseyin İzci, Celal Harmandalı ve Ahmet Gedik." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adem Sümen, Eğitim Bir Sen Kula Temsilciğine Aday Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement