Adex 2016'nın En Geniş Katılımcısı Türkiye Olacak - Son Dakika
Güncel

Adex 2016'nın En Geniş Katılımcısı Türkiye Olacak

Azerbaycan'da düzenlenecek 2. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda (ADEX 2016) Türkiye 42 şirketle en geniş katılımı sağlayacak.

22.09.2016 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'da düzenlenecek 2. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda (ADEX 2016) Türkiye 42 şirketle en geniş katılımı sağlayacak.

Azerbaycan Savunma Sanayi Bakanlığının öncülüğünde 27-30 Eylül'de Bakü Expo Merkezi'nde düzenlenecek fuar öncesinde bakanlık yetkilileri basın toplantısı düzenledi.

Savunma Sanayi Bakan Yardımcısı Yahya Musayev toplantıda yaptığı konuşmada, fuara 34 ülkeden 216 şirketin katılım sağlayacağını bildirdi. 19 ülkeden 25 resmi heyetin fuarı ziyaret edeceğini bildiren Musayev, Azerbaycan ulusal standı için bin metrekare yer ayırdıklarını belirtti.

Bakanlık olarak ürettikleri ürün çeşidini her yıl daha da artırdıklarını bildiren Musayev, artık üretilen silah ve gereçlerin yurt dışına da satıldığını kaydetti. 2014'te düzenlenen ilk fuarda 27 Azerbaycan ürünü sergilediklerini hatırlatan Musayev, bu sene fuara 260'tan fazla ürün çıkartacaklarını açıkladı.

On ülkenin ADEX 2016'da milli gruplarıyla bulunacağını anlatan Musayev, "Türk şirketleri fuarda geniş kapsamlı temsil edilecekler. Roketsan, Aselsan, Makine Kimya gibi şirketler ürünlerini sergileyecek." dedi.

Fuar yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ADEX 2016'ta Rusya ve İsrail 14'er şirketle temsil edilecek. En geniş katılımı 42 şirketle Türkiye yapacak. Fuarın sponsorluğunu ise Türkiye Savunma Sanayii Müsteşarlığı üstlendi.

Yeni kara, deniz ve hava savunma gereçleri, güvenlik sistemleri, taşıma araçları ve askeri teçhizatların tanıtılacağı fuar, dört gün sürecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adex 2016'nın En Geniş Katılımcısı Türkiye Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement