Adı 'Canlı Bomba' Listesinde Bulunan Gencin Hayatı Karardı - Son Dakika
Güncel

Adı 'Canlı Bomba' Listesinde Bulunan Gencin Hayatı Karardı

Batman'da yaşayan Rıdvan Kaymış'ın hayatı, adının "canlı bomba" listesinde bulunması gerekçesiyle tam anlamıyla karardı. Kaymış önce işten çıkarıldı, sonra sevdiği kızdan oldu.

11.05.2016 12:34  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da yaşayan Rıdvan Kaymış'ın hayatı, adının "canlı bomba" listesinde bulunması gerekçesiyle karardı. İşten çıkarılan ve evleneceği kızın ailesi tarafından reddedilen Kaymış, korkudan karakolun önünden geçemediğini söyledi. Kaymış, üzerinde bomba olduğunun düşünülmemesi için mont bile giymediğini vurguladı.

Batman'da ikamet eden 26 yaşındaki Rıdvan Kaymış'ın hayatı, yaklaşık iki ay önce Fatih mahallesinde polis tarafından evine operasyon düzenlenmesiyle altüst oldu. Operasyonda, adı "canlı bomba" listesinde geçtiği gerekçesiyle gözaltına alınan Kaymış, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ancak Kaymış'ın hayatı bir daha eskisi gibi olmadı. Kaymış, önce işten atıldı, sonra evlilik hazırlığı yaptığı sevgilisinin ailesi tarafından reddedildi. Kendine yeni bir hayat kurmak için Bodrum'un yolunu tutan ve buradaki bir otelde işe başlayan Kaymış, otele de operasyon düzenlenip gözaltına alınmasıyla yeniden işsiz kaldı.

"HİÇBİR İŞE GİREMİYORUM"

Kaymış, filmlere konu olacak hikayesini İhlas Haber Ajansı (İHA)'ya anlattı. Evine düzenlenen operasyondan sonra perişan olduğunu belirten Kaymış, şunları söyledi:

"Daha önce çalışıyordum gelirim vardı, şimdi işimden de oldum. Hiçbir gelirim yok, hiçbir işe giremiyorum. Batman'da işten kovuldum. Bodrum'a çalışmaya gittim bir otelde işe başladım sigortalı olarak. Bir iki gün geçmeden polis otele çok sayıda zırhlı araçla gelip beni aldı. Karakolda iki gün nezarette yattım. Orada yaşadıklarım benim psikolojimi bozdu. İfademi aldıktan sonra beni bıraktılar. Memleketime gelmek istedim. Konya- Beyşehir'de yol aramasında jandarma gözaltına aldı. Yedi saat boyunca jandarma beni yolda tuttu. Batman'a geldiğimde tekrar işime bakmak için mücadele ettim. Kimse beni işe almak istemiyor. Çünkü sigortalı işe girdiğim an sistemde arandığım çıkıyor."



"POLİS VE ASKER GÖRDÜĞÜMDE KENDİMDEN ŞÜPHELENİYORUM"

Yaşadıklarından sonra polis ve asker gördüğünde kendisinden şüphelendiğini ve korktuğunu anlatan Kaymış, "Batman'da bir polis gördüğüm zaman şüpheye düşüyorum. Korkudan kabarık görünmeyeyim diye kışın mont bile giyemiyorum. Şimdi tişört giyebiliyorum yağmur yağdığı zaman üzerime yağmurluk dahi giyemiyorum. Tişörtle dolaşıyorum. Karakol yakınından geçemiyorum. Resimlerimden dolayı beni tanıyan polis varsa beni vurur diye korkuyorum. Psikolojim bozuldu ben bombacı değilim" diye konuştu.

"AİLE İÇİNDE BİLE BASKI GÖRÜYORUM"

Yapılan yanlışın düzeltilmesini isteyen Kaymış, normal hayatına yeniden başlamak istediğini söyledi. Artık temize çıkmak isteyen Kaymış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiçbir partiye taraf siyasi görüşümüz bulunmamaktadır. Geçmişimiz çok temizdir. Aile içerisinde dahi çok psikolojik baskı görüyorum. Ailem bana çok baskı yapıyor, 'çıkma dışarı' diye. Beni telefonla bile arayamıyorlar. Hastaneye gittim tedavi olmak için. Psikiyatride tedavi görüyorum. Amcalarım akrabalarım bana başka gözle bakıyor. Fotoğrafım tüm karakol ve jandarmada bulunuyor. Beni bu durumdan çıkartın, artık temize çıkmak istiyorum."



SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Talihsiz gencin avukatı Bilal Ayaz ise, şunları kaydetti:

"Müvekkilim geldiğinde niçin canlı bomba olarak arandığını bilmiyordu. Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gereğince kişinin suçu sabit olana kadar masumiyet karinesinden faydalanması gerekirken, müvekkilim burada suçlu gibi ve canlı bomba gibi her tarafta aranır hale gelmiştir. Biz hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu mağduriyetin önüne geçmek için elimizden geleni yapacağız. Suç duyurusunda bulunduk. Tek dileğimiz tekrar müvekkilimin normal hayata dönmesidir. Emniyet yetkilileri de nereden geldiği belli olmayan bu istihbaratın peşine düşmeyi bırakır ve asıl işiyle uğraşır. Gerçekten müvekkilimin çevresindeki bu mağduriyeti ailesinin de bulunduğu bu sıkıntılarına son vermeye yardımcı olunur."

Adı \'Canlı Bomba\' Listesinde Bulunan Gencin Hayatı Karardı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adı 'Canlı Bomba' Listesinde Bulunan Gencin Hayatı Karardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • KOMŞU: Yazık... Kendisini az çok tanırım. Efendi, aklı başında bir gençtir. Ona yapılan muayeneyi kabul etmek mümkün değildir. Hiç kimse suçu ispatlanıncaya kadar suçlu değildir ama bu ülkede adalet sekteye uğrayınca işte böyle masum insanların canı yanıyor. Hayatı karardı, işinden gücünden, ekmeğinden, sevdiğinden en önemlisi ise itibarından oldu. Gerçekten çok ama çok yazık... 2 2 Yanıtla
  • ANTİ AKP : ŞÖYLE ÖLDÜRDÜK BÖYLE DURDURDUK DİYEREK SAĞDA SOLDA SALUSLUK SATIYORSUNUZ IŞİD YADA PKK TERÖR ÖRGÜTLERİ EYLEMLERİNİ YAPMAKTAN GERİ KALMIYORLAR ÖRGÜT ÜYELERİNİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNDEN BAHSEDİYORSUNUZ ORTALIK YERDE BİZİM KENDİ VATANDAŞLARIMIZIN CENAZELERİNDEN BAŞKA CENAZE GÖRMEK MÜMKÜN DEĞİL CENAZE CENAZE GETİRİYOR ARKASI KESİLMİYOR BIRAKIN MİLLETE MAVAL OKUMAYI ATIP TUTMAYI DA GERÇEK ANLAMDA NE YAPACAKSANIZ İVEDİ BİR ŞEKİLDE YAPMAYA GAYRET EDİN ŞAYET YARIN TÜRKİYE MİZ VE BİZLER İÇİN ÇOK GEÇ OLABİLİR... 0 0 Yanıtla
  • ebru gundes: yazık gercek den bobacı ol o zaman gerızekalı 0 0 Yanıtla dasdasd: sen git zerrapla ilgilen ebru abla bobayla ne işin var :) 0 0
  • Avrupa Birliği, 35 Bin Gence Ücretsiz Avrupa Turu Düzenleyecek
    02:36 Avrupa Birliği, 35 Bin Gence Ücretsiz Avrupa Turu Düzenleyecek

    Avrupa Birliği Komisyonu, DiscoverEU programı kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da dahil olduğu 35 bin genç için ücretsiz trenle Avrupa turu düzenleyecek. Gençler, 1 Temmuz 2024 ile 30 Eylül 2025 arasında 30 gün boyunca Avrupa'nın birçok kentini ücretsiz dolaşabilecek ve bir indirim kartıyla birlikte birçok avantajdan yararlanabilecek. Başvurular, European Youth Portal üzerinden yapılacak ve başvuruya uygun olan gençlerden 35 bin kişi ücretsiz Avrupa seyahati kazanacak.

  • İsrail'in Bombardımanında 4'ü Çocuk 7 Filistinli Hayatını Kaybetti
    02:13 İsrail'in Bombardımanında 4'ü Çocuk 7 Filistinli Hayatını Kaybetti

    İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir evi bombalaması sonucu 4'ü çocuk 7 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılar nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden edildi. Bu Filistinlilerin çoğu, İsrail'in daha önce 'güvenli bölge' olduğunu iddia ettiği Refah kentine sığındı.

  • Bağcılar'da silahlı saldırı: 2 yaralı, şüpheli yakalandı
    02:06 Bağcılar'da silahlı saldırı: 2 yaralı, şüpheli yakalandı

    Bağcılar'da seyir halindeki motosikleti durduran bir şahıs, motosikletteki 2 kişiye ateş açarak kaçtı. Saldırı sonucunda 2 kişi yaralanırken, çevrede bulunan 4 araç da mermi isabet etti. Şüpheli, polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

  • Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Kavga: 10 Gözaltı, 4 Yaralı
    01:59 Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Kavga: 10 Gözaltı, 4 Yaralı

    Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsünde iki öğrenci grubu arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada 4 kişi yaralanırken olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. İl Emniyet Müdürü olayları yerinde inceledi. Soruşturma devam ediyor.

  • Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi
    01:57 Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Göle Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı tespit ve inceleme sonucunda, şahısların M.K. ve M.T.Ç. olduğu belirlendi. Şüphelilere Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında cezai işlem uygulandı.

  • Gürcistan'da Yabancı Etkinin Şeffaflığı Yasa Tasarısına Karşı Gösteri
    01:53 Gürcistan'da Yabancı Etkinin Şeffaflığı Yasa Tasarısına Karşı Gösteri

    Gürcistan'da iktidardaki Gürcü Hayali Partisi'nin yabancı etkinin şeffaflığı konulu yasa tasarısını tekrar sunmasına karşı düzenlenen protesto gösterisinde 11 kişi gözaltına alındı. Gösteriler, yasa tasarısının parlamentoda görüşülmesine tepki olarak devam ediyor.

  • İki otomobil kavşakta çarpıştı: 4 yaralı
    01:50 İki otomobil kavşakta çarpıştı: 4 yaralı

    Adıyaman'da meydana gelen kaza sonucu, sürücüleri öğrenilemeyen iki otomobil kavşakta çarpıştı. Kazada 4 kişi yaralandı ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'da balkondan düşen çocuk hastanelik oldu
    01:47 Samsun'da balkondan düşen çocuk hastanelik oldu

    Samsun'da birinci kattaki evin balkonundan düşen yabancı uyruklu 2 yaşındaki çocuk hastanelik oldu. Olay, Samsun'un Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Irak uyruklu Nevin N.M.T.evlerinin birinci katındaki balkondan düştü. Ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan çocuk tedavi altına alındı. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı
    01:42 Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı

    Artvin'de aç kalan ayılar, Atabarı Kayak Merkezi'ndeki personel ve idari binalara zarar vererek yiyecek aradı. Ayılar, kapıları ve camları kırarak içeride yiyecek aradı ve tesislere maddi hasar verdi. Konuyla ilgili olarak Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü açıklama yaptı ve can güvenliğini tehdit edecek bir durum olmadığını belirtti.

  • Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı
    01:38 Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı

    Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü, Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde Mustafa Dedeoğlu'nun 'İstanbul'dan Anadolu'ya' başlıklı fotoğraf sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Sergi, Türkiye'nin zengin kültürel ve doğal manzaralarını gözler önüne seriyor ve 2 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı
    01:28 Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı

    Artvin-Ardahan kara yolunun Varyant mevkisinde Çoruh Vadisi kenarındaki vahşi çöp depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın başladı. Artvin Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor
    01:22 Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor

    Antalya'da domates üretimi yapan ihracatçılar, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle ihracat kaybını Doğu Avrupa ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor. İhracatın yüzde 90'ını Ukrayna'ya yapan Antalya, savaşın etkisiyle pazardaki satış oranının yüzde 70 düştüğünü belirtiyor. Üretim maliyetlerinin yüksek olması ve ulaşım sorunları da ihracatçıların karşılaştığı diğer sorunlar arasında yer alıyor.


Advertisement