Adilcevaz Belediyesi Elektrik Üretecek - Son Dakika
Güncel

Adilcevaz Belediyesi Elektrik Üretecek

Adilcevaz Belediyesi Elektrik Üretecek

Bitlis'in Adilcevaz Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) desteği ile güneş enerjisi sistemi kurdu.

21.04.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Adilcevaz Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) desteği ile güneş enerjisi sistemi kurdu. AK Partili Belediye Başkanı Necati Gürsoy, projenin kabulünün yapıldığını, bu sistemle yıllık 750 bin kilovat elektrik üreteceklirini ve bu enerjiden yıllık ortalama 250 bin lira gelir elde edeceklerini söyledi.

Adilcevaz Belediyesi'nin DAKA'ya 'Yenilenebilir Enerji Destek Programı' kapsamında sunduğu ve aldığı 650 bin TL'lik destekle, 1 milyon 674 bin TL'ye tamamladığı 'Güneşten Elektrik Santrali Projesi'ni tamamladı. TEDAŞ Genel Müdürlüğü ile yapılan anlaşma neticesinde Ankara'dan gelen geçici kabul heyeti, proje alanında incelemelerde bulunup, üretim için onay verdi. Belediye Başkanı Necati Gürsoy, proje alanında görülen bazı eksikliklerin tamamlanmasının ardından belediye olarak kurdukları sistemden elektrik üretimene başlayabileceklerini söyledi. Gürsoy, "TEDAŞ Genel Müdürlüğü ile yaptığımız anlaşma gereğince buradan elde edeceğimiz elektrik enerjisi ulusal hatta aktarılacak ve belediyeye ek gelir sağlanacak. Belediye olarak kendi elektriğimizi üreterek elde edeceğimiz gelirle de vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Gürsoy, santralde yıllık ortalama 750 bin kilovat elektrik üreteceklerini bu enerjiden de yıllık ortalama 250 bin lira gelir elde edeceklerini söyledi. - Adilcevazbitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adilcevaz Belediyesi Elektrik Üretecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement