Adilcevaz'da 40 Bin Dönüm Arazi Suya Kavuşacak - Son Dakika
Yerel

Adilcevaz'da 40 Bin Dönüm Arazi Suya Kavuşacak

Adilcevaz\'da 40 Bin Dönüm Arazi Suya Kavuşacak

Devlet Su İşleri (DSİ) Van 17. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Erciş Akyuva Barajı ile Adilcevaz’da 40 bin dönüm arazi su ile buluşacak.

12.06.2015 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri (DSİ) Van 17. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Erciş Akyuva Barajı ile Adilcevaz'da 40 bin dönüm arazi su ile buluşacak.

DSİ Van 17. Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır, müdür yardımcısı Mahir Arslan ve beraberindeki heyet, ilçede yaşanan su sıkıntısının giderilmesi amacıyla Belediye Başkanı Necati Gürsoy ile istişare toplantısı yaptı.

Başkan Necati Gürsoy'un girişimleri sonucu Gülistan ovası başta olmak üzere yazı düzü ovası ile birlikte ilçede 40 bin dönüm arazi suya kavuşacak. Adilcevaz'ın sulama konusunda büyük sıkıntıları bulunduğuna değinen Başkan Gürsoy, ilçede yaşanan sulama sıkıntılarının çözülmesi için girişimlerde bulunduklarını ifade ederek, "Çiftçilerimizin yıllardır yaşadığı su sıkıntısını çözmek amacıyla belediye olarak DSİ Van 17. Bölge Müdürlüğü ile sürekli olarak irtibat halindeyiz. Sağ olsun bölge müdürümüz hiçbir konuda bizleri yalnız bırakmadılar. İlçemizin yazı düzü ve Gülistan ovasında bulunan 40 bin dönüm arazinin sulanması için Erciş Akyuva Barajı yapılacak ve bu baraj sayesinde topraklarımıza bereket gelecek. Aynı zamanda baraj mevkisinde yapacağımız sulama göleti sayesinde de Van Gölü'ne boşa akan suları değerlendirerek sulamada kullanacağız. Baraj ve sulama projelerinin tamamlanmasıyla bu topraklara bereket gelecek ve ilçemiz ekonomik anlamda canlılık kazanacak. Projemizin 2016 yılında başlaması hedefleniyor. Projemiz bölgede yaşayan hemşerilerimize ve çiftçimize hayırlı olsun" dedi.

DSİ Van 17. Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır ise, Adilcevaz'ın ve yörenin su sıkıntısını çözüme kavuşturacaklarını dile getirerek, Erciş Akyuva Barajının yapımının tamamlanmasıyla birlikte çiftçilerin su sorununu çözeceklerini söyledi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adilcevaz'da 40 Bin Dönüm Arazi Suya Kavuşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement