Adilcevaz'da 40 Bin Dönüm Arazi Suyla Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Adilcevaz'da 40 Bin Dönüm Arazi Suyla Buluşuyor

DSİ 17. Bölge Müdürlüğü, Van'ın Erciş ilçesinde inşa edilecek Akyuva Barajı sayesinde Adilcevaz'daki 40 dönümlük tarım arazisinin suya kavuşacağı bildirdi.

14.06.2015 13:55  Güncelleme: 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğü tarafından Van'ın Erciş ilçesinde inşa edilecek Akyuva Barajı sayesinde Adilcevaz'daki 40 dönümlük tarım arazisinin suya kavuşacağı bildirildi.

DSİ 17. Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır, müdür yardımcısı Mahir Arslan ve beraberindeki heyet, Adilcevaz'da yaşanan su sıkıntısının giderilmesi amacıyla Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ile toplantı yaptı.

Toplantıda konuşan Gürsoy, ilçenin sulama konusunda büyük sıkıntılarının olduğunu ve giderilmesi için bazı girişimlerde bulunduklarını söyledi.

İlçenin kalkınmasındaki en önemli kilometretaşlarının tarım ve turizm olduğuna dikkati çeken Gürsoy, "Belediye imkanlarıyla baraj yapmamız mümkün değil. Bu nedenle DSİ bölge müdürlüğümüz ve yetkilileriyle sürekli irtibat halindeydik. Yaptığımız girişimler sonucunda Erciş'te Akyuva Barajı'nın yapımına başlandı ve ilçemizde 40 bin dönümlük arazinin sulanması için ilk adım atıldı. Bölge müdürümüz Recep Çıtır bey bu konuda bizlere büyük katkı ve destek sunuyor" dedi.

Adilcevaz'ın sulama ve içme suyu problemini tamamen çözmek için Kaleboyu Mahallesi Baraj mevkisine DSİ'nin de katkısıyla büyük bir gölet yapacaklarını ifade eden Gürsoy, böylece ilçenin içme suyu problemini çözmenin yanı sıra büyük bir mesire alanı kazanacaklarını kaydetti.

DSİ Van 17. Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır ise Adilcevaz'ın ve yörenin su sıkıntısını çözüme kavuşturacaklarını dile getirerek, Erciş Akyuva Barajı'nın yapımının tamamlanmasıyla çiftçilerin su sorununu çözeceklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adilcevaz'da 40 Bin Dönüm Arazi Suyla Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement