Adilcevaz'da Tübitak Bilim Fuarı Sergisi - Son Dakika
Yerel

Adilcevaz'da Tübitak Bilim Fuarı Sergisi

Adilcevaz\'da Tübitak Bilim Fuarı Sergisi

Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencilerinin hazırladığı TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisi açıldı.

29.05.2015 09:08  Güncelleme: 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisi açıldı.

Cumhuriyet YİBO öğrencileri tarafından, proje yürütücüsü Ferdi Türkan koordinatörlüğünde bilimsel çalışmaların sergilendiği TÜBİTAK-4006 Bilim Fuarı'nda çeşitli dallarda 24 proje sergilendi. Fuarda İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün katkılarıyla öğrenciler tarafından yapılan birbirinden güzel resimler de sergilendi. Fen ve teknoloji bölümü öğrencilerinin hazırladığı sonsuz görüntü çalışması en çok ilgi gören proje oldu.

Fuardaki stantları gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Necati Gürsoy, öğrencilerin hazırladığı çalışmaları çok beğendiğini ifade ederek, "Öğrencilerimizin hazırladıkları birbirinden ilginç projeleri çok başarılı buldum. Bu tür projeler öğrencilerin ufkunu açacaktır. Bu fuarın hazırlanmasında emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

Açılış programına Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Jandarma Komutanı Mesut Başkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Aktaş, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Kaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adilcevaz'da Tübitak Bilim Fuarı Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement