Adıyaman 400 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman 400 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı

Adıyaman'da yapımı süren 400 yataklı Devlet Hastanesi inşaatı hızla ilerliyor.

27.04.2011 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da yapımı süren 400 yataklı Devlet Hastanesi inşaatı hızla ilerliyor.

Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş, 2013 yılında tamamlanacak hastanenin bölgeye hitap edeceğini ve her türlü modern tıbbi cihazlarla donatılacağını söyledi.

Hastane inşaatında inceleme yapan Taş, "Modern bir hastanede olması gereken bütün tıbbi birimlerin yanı sıra teknolojik altyapısı da harika olan bu hastanemiz ilimizin sağlık noktasında övünç kaynağı olacaktır" dedi.

Hastanenin Adıyaman'ın en büyük kamu kaynaklı yatırımlarından olduğunu belirten Taş, "400 yataklı Devlet Hastanesi ve lojman inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. İhale bedeli yaklaşık 80 milyon lira civarında olan bu yatırımın tıbbi donanım ve tefrişatı ile birlikte maliyeti 100 milyon lirayı bulacak. Bütün sosyal donatılarını bünyesinde barındıran, yaklaşık 83 bin metrekare kapalı alana sahip hastanemiz, bölgemizin en göze çarpan hastanesi konumunda olacaktır" diye konuştu.

Hastane ve lojman inşaatının 2013 yılı başında tamamlanarak hizmete açılmasının planlandığını ifade eden Taş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hastanemizin tıbbi donanım ve tefrişat işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için gerekli hassasiyeti şimdiden gösteriyor, ilgili uzman komisyonlarca hazırlıklarımızı şimdiden yapıyoruz. İnşaatın seyri ile paralel olarak tıbbi donanım ve tefrişat işlemleri de zamanında tamamlanacaktır. "

Taş, hastanenin kaba inşaatının tamamlanması sonrasında donanımı konusuna büyük önem vereceklerini de belirterek, şunları kaydetti:

"Hastanemiz ilimizin sağlık noktasında övünç kaynağı olacaktır. Tek ve çift kişilik lüks hasta odaları ile birlikte modern tıbbın bütün tanısal ve girişimsel işlemlerinin rahatlıkla yapılabildiği bir sağlık tesisinin ilimizde yapılıyor olması büyük bir kazanım.

Fiziki mekan sorunumuzu büyük ölçüde çözüme kavuşturacak olan bu yatırım adeta bir sağlık kampüsü mahiyetindedir. "

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman 400 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement