Adıyaman'a Güneş Enerji Santrali Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'a Güneş Enerji Santrali Kuruluyor

Adıyaman\'a Güneş Enerji Santrali Kuruluyor

Türkiye’de yıllık güneş ışığından en fazla faydalanan iller arasında yer alan Adıyaman’a Güneş Enerjisi Santrali kuruluyor.

24.07.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de yıllık güneş ışığından en fazla faydalanan iller arasında yer alan Adıyaman'a Güneş Enerjisi Santrali kuruluyor.

Türkiye'de yenilebilir enerji potansiyelini ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülürken, Adıyaman'da sulama projelerinde enerji giderlerini azaltmak amacıyla DSİ 20. Bölge Müdürlüğü ile ilgili firma arasında Güneş Enerji Santrali kurulması için sözleşme imzalandı.

Yıllık güneş ışığından faydalanma süresi uzun olan Adıyaman'ın güneş enerjisinden elektrik üretmek için oldukça avantajlı bir konumda olduğunu söyleyen Vali Mahmut Demirtaş, "Bu proje ile enerji giderlerinden dolayı çalışamayan pompa istasyonlarının yeniden devreye alınması planlanmakta. Adıyaman merkez Doyran Köyü sınırlarında kamulaştırılan tarım niteliği bulunmayan 50 bin metrekarelik alana inşa edilecek Güneş Enerji Santrali, 2 MW kurulu gücündeki GES ile tam kapasitede 3.500.000 kWh/yıl elektrik enerjisi üretilecektir.

Büyük önem verdiğimiz bu proje ile 1 MW+1MW gücündeki fotovaltik panel kapasitesine sahip GES'in projelendirilmesi, kurulumu ve montajı, Enerji İletim Hattı yapılması, sistemin devreye alınması, 2 yıl işletilmesi ve bakım ve onarımının yapılması bulunuyor. GES'in kurulumu için yer teslimi yapılmış olup, 4 ay içerisinde işin bitirilmesi hedeflenmektedir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'a Güneş Enerji Santrali Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement