Adıyaman Ak Partili Boynukara: Doğu ve Güneydoğu'da Halk Huzur İstiyor - Son Dakika
Güncel

Adıyaman Ak Partili Boynukara: Doğu ve Güneydoğu'da Halk Huzur İstiyor

Adıyaman Ak Partili Boynukara: Doğu ve Güneydoğu\'da Halk Huzur İstiyor

Ak Partili Boynukara: Doğu ve Güneydoğu'da halk huzur istiyor AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, parti heyeti olarak Doğu ve Güneydoğu'daki 13 kentte incelemelerde bulunduklarını ve bölge halkının savaş değil, huzur istediğini söyledi.

23.09.2015 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Partili Boynukara: Doğu ve Güneydoğu'da halk huzur istiyor

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, parti heyeti olarak Doğu ve Güneydoğu'daki 13 kentte incelemelerde bulunduklarını ve bölge halkının savaş değil, huzur istediğini söyledi.

Yeniden aday gösterildiği Adıyaman'da seçim çalışmalarını yürüten AK Partili Adnan Boynukara, 1 Kasım'da halkın huzura oy vereceğini söyledi. AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül başkanlığında eski ve yeni milletvekilleri ile birlikte Cizre başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'daki 13 ilde inceleme yaparak vatandaşların beklentilerini dinlediklerini anlatan Adnan Boynukara, gözlemlerini ve beklentileri raporlaştırarak Başbakan Davutoğlu'na sunduklarını ifade etti.

Bölge halkının PKK'dan bıktığını ve huzur istediğini ifade eden Boynukara, 7 Haziran'ın ardından karanlık bir elin düğmeye basarak çatışma sürecini başlattığını belirterek şöyle konuştu: "Halk PKK'dan bıkmış ve kamu düzeninin sağlamasını istiyor. Hükümet de şu an kamu düzeni sağlamak için yoğun bir çalışma yürütüyor. Silah ve şiddeti hak arama aracı olmaktan çıkarmaya yönelik operasyonlar yapılıyor. Siz şehirleri işgal ederseniz, sokakları halka kapatırsanız, barikatlarla insanların hareket alanını kısıtlarsanız, insanların yaşamını zora sokarsanız, elinizdeki silah gücü ile insanları tehdit ederseniz, devlete düşen bunları ortadan kaldırmaktır. Cizre'de yapılan budur. Örgüt halktan istediği desteği alamamıştır. Halk bıkkınlığını ifade etmektedir. Şiddete karşı çıkmaktadır. Burada ciddi bir defans uygulamaktadır örgüte karşı. Umarım halkın bu tepkisi devam eder."

Son dönemde Diyarbakır'daki AK Parti teşkilatlarına 200 civarında saldırı yapıldığını da dile getiren Boynukara, bunu kınamayanların terörle gönül bağı bulunduğunu düşündüklerini dile getirdi.

Kamu düzeninin sağlanması noktasında yoğun çalışma yürütüldüğünü de kaydeden Boynukara şöyle dedi: "Şu an bölgede kamu düzeninin sağlanması için çalışılıyor. Şehirlere kamplar, çadırlar ve sözde mahkemeler kurulduğu medyaya yansıdı. Şimdi bunların hepsini temizliyoruz. Bu ülkede herhangi bir paralel yapılanmaya, herhangi bir paralel devlete izin verilmeyecektir. Cizre'de ve bölgede yapılan budur. Umarım herkes şiddete, silaha karşı çıkar, dolayısıyla da devlet operasyon yapmak zorunda kalmaz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman Ak Partili Boynukara: Doğu ve Güneydoğu'da Halk Huzur İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement