Adıyaman - Bagok Dağı'ndaki Çatışmada Yaralanan Asker Evine Getirildi - Son Dakika
Güncel

Adıyaman - Bagok Dağı'ndaki Çatışmada Yaralanan Asker Evine Getirildi

Adıyaman - Bagok Dağı\'ndaki Çatışmada Yaralanan Asker Evine Getirildi

Bagok Dağı'ndaki çatışmada yaralanan asker evine getirildi Mardin'in Nusaybin İlçesi yakınlarında Bagok Dağı'nda PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan askerlerden er Mustafa Gezici, tedavisinin ardından Adıyaman'ın Besni ilçesindeki evine getirildi.

04.11.2015 22:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bagok Dağı'ndaki çatışmada yaralanan asker evine getirildi

Mardin'in Nusaybin İlçesi yakınlarında Bagok Dağı'nda PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan askerlerden er Mustafa Gezici, tedavisinin ardından Adıyaman'ın Besni ilçesindeki evine getirildi.

Vatani görevini Nusaybin'de yapan piyade er Mustafa Gezici, geçen 1 Ekim gecesi Bagok Dağı'nda PKK'lı teröristler ile çıkan ve 1 askerin şehit olduğu çatışmada yaralandı. Kasığından ve göğsünden yaralanan Gezici, Diyarbakır'da yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans helikopter ile götürüldüğü GATA'da tedavi edildi. Bir ayı aşkın süren tedavisinin ardından sağlığına kavuşan Mustafa Gezici, bugün memleketi Adıyaman'ın Besni ilçesine geldi. Memleketine gelen er Gezici, otogarda Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Ali Tekin, Besni Emniyet Müdürü Cemal Avan tarafından karşılandı. Protokol üyeleri tarafından Mustafa Gezici, daha sonra Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk'ün makam arabasıyla Yazıkarakuyu Köyü'ndeki evine götürüldü.

Köyde Gezici'yi annesi, babası, yakınları ile daha önce Şemdinli'de çıkan çatışmada yaralanan asker Okan Özalp karşıladı. Oğlunu karşısında görünce sevinç gözyaşı döken anne Döndü Gezici, uzun süre sarılarak hasret giderdi.

Yakınları ile hasret gideren er Gezici, teröristler ile çıkan çatışmayı, Bagok Dağı'nda görevden dönüyorduk ve bize saldırabileceklerini biliyorduk. Hatta doçka adı verilen ağır silahla saldırılacağı istihbaratı vardı. Gece yarısı bölgeden geçerken teröristlerin saldırısına uğradık. Girilen çatışmada bir teröristi öldürdük, kaçan teröristler bize ateş açtı. Açılan ateşte bir mermi kasığıma, diğeri göğsüme isabet etti. Çantamda el bombası vardı, bulunduğum yerdeki otlar çatışma sırasında alev alınca çantamı attım ve aşağı doğru yuvarlanmaya başladım. Gerisini hatırlamıyorum, sadece iki sağlıkçı askerin beni helikoptere doğru götürdüklerini anımsıyorum dedi.

Çatışmada yaralanan ve tedavisinin ardından köyüne dönen askerin babası Kadir Gezici ise oğluna yeniden kavuştukları için mutlu olduklarını ve tedavi sürecinde yetkililerin yoğun ilgisine teşekkür etti. Anne Döndü Gezici de oğluna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Yaralı askeri evine getiren Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise terörün sona ermesi ve annelerin artık ağlamaması dileğinde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman - Bagok Dağı'ndaki Çatışmada Yaralanan Asker Evine Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement