Adıyaman Belediyesinden Tarafından Tasavvuf Dinletisi - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Belediyesinden Tarafından Tasavvuf Dinletisi

Adıyaman Belediyesinden Tarafından Tasavvuf Dinletisi

Adıyaman Belediyesinin katkılarıyla, Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından Adıyamanlılar için seslendirilen tasavvuf musikisi davetlilerden büyük beğeni topladı.

27.10.2016 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Belediyesinin katkılarıyla, Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından Adıyamanlılar için seslendirilen tasavvuf musikisi davetlilerden büyük beğeni topladı.

Sosyal ve kültürel etkinliklere önem veren Adıyaman Belediyesi, Muharrem Ayı etkinlikleri dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosunu Adıyamanlılarla buluşturdu.

Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve birbirinden güzel tasavvuf müziklerinin seslendirildiği konsere Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve eşi Fulya Kutlu hanımefendi, Jandarma Alay Komutanı Ercan Atasoy ve eşi, Askerlik Şubesi Başkanı Davut Kulalar ve eşi, Alevi dedeleri, Alevi Derneği ve Cem Evi başkanları, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşması için sahneye davet edilen Alevi Dedesi Ali Büyükşahin birlik ve beraberlik mesajları verdi. Hazreti Hüseyin'in, Peygamber Efendimiz (SAV)'in makamına layık olmayan zalim Yezid'e karşı çıktığı için şehit edildiğini ve bu matemin 1336 yıldır devam ettiğini de dile getiren Büyükşahin, Muharrem Ayı dolayısıyla sahnelenen konseri tertipleyen Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu'ya ve Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosuna teşekkür etti.

Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise yaptığı konuşmada programa katılanlara teşekkür ederek, "Hz. Hüseyin zalim Yezid'in saltanatını kabul etseydi saraylarda yaşayacaktı, ancak o zalime baş eğmeyerek ölümü göze aldı. Bu bize gösteriyor ki, şahsı menfaatlerimiz için toplumu yakmamalıyız. Hz. Hüseyin o gün biat etmiş olsaydı bugün zulme karşı direnişin sembolü olamazdı. Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin hepimiz için çok önemlidir. Bu vesileyle düzenlediğimiz programımıza katılan tüm davetlilerimize hoş geldiniz diyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Şef Kenan Çimtay yönetiminde davetlilere güzel bir konser verdi.

Konserin ardından Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve il protokolü, sanatçılara çiçek takdim etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman Belediyesinden Tarafından Tasavvuf Dinletisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement