Adıyaman'da 30 Stk, Çözüm Sürecinin Devam Etmesini İstedi - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da 30 Stk, Çözüm Sürecinin Devam Etmesini İstedi

Adıyaman\'da 30 Stk, Çözüm Sürecinin Devam Etmesini İstedi

Adıyaman'da 30 STK, çözüm sürecinin devam etmesini istedi Adıyaman'da bir araya gelerek 'Adıyaman Barış İnsiyatifi' oluşturan 30 sivil toplum kuruluşu, son dönemde artan terör olaylarının sona ermesi ve çözüm sürecinin devam etmesini istedi.

31.07.2015 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da 30 STK, çözüm sürecinin devam etmesini istedi

Adıyaman'da bir araya gelerek 'Adıyaman Barış İnsiyatifi' oluşturan 30 sivil toplum kuruluşu, son dönemde artan terör olaylarının sona ermesi ve çözüm sürecinin devam etmesini istedi.

Kentte faaliyet gösteren 30 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu 'Adıyaman Barış İnsiyatifi', bir otelin toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi. Terör olaylarının sona ermesi ve çözüm sürecinin devam etmesini isteyen STK temsilcileri adına İHD Adıyaman Şube Başkanı Osman Süzen tarafından basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında terör olaylarının sona ermesi ve çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğini ifade eden Süzen, şunları söyledi:

"Atmosferinde sizleri emperyalizmin işgalci güçlere karşı kardeşçe omuz omuza savaşan ve şehadete erişmiş Çanakkale'de, şehit düşen atalarımızın kardeşlik ruhu ile onların anılarını önünde saygı ile eğilerek selamlamak istiyorum. Onlar yedi düvel emperyalizme karşı kardeşçe savaştılar ve bu ülke onların kardeşlik ruhu olmasaydı bugün hepimiz çok farklı bir yerde olurduk. Bu nedenle onlara minnettarız. Maalesef bugün Çanakkale'de şehit düşen atalarımızın bize bıraktığı kardeşlik ruhunun gittikçe bozulmaya başladığı, her gün çatışma ve ölüm haberleri ile uyandığımız bu süreçte yaşıyoruz. Biz bu kardeşlik ruhu ile bir araya geldik. Bugün söyleyecek sözleri olanların bugün o sözü söylemeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bugün kardeşliğe dair yeni bir sözü olanların tümüne açıktır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da 30 Stk, Çözüm Sürecinin Devam Etmesini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement