Adıyaman'da Başarılı Öğrenciler Karnelerin Yanında Hediye Aldı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Başarılı Öğrenciler Karnelerin Yanında Hediye Aldı

Adıyaman\'da Başarılı Öğrenciler Karnelerin Yanında Hediye Aldı

2014-2015 eğitim ve öğretim sezonun ilk yarısında Adıyaman’da 149 bin 500 öğrenci karnelerini almanın heyecanını yaşadı.

23.01.2015 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2014-2015 eğitim ve öğretim sezonun ilk yarısında Adıyaman'da 149 bin 500 öğrenci karnelerini almanın heyecanını yaşadı.

Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi bu yıl yeni bir uygulamaya başlatarak, başarılı olan öğrencilere karnelerinin yanında çeşitli hediyeler verdi. Adıyaman Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen karne töreninde 11 ve 12. sınıf birincilerine laptop bilgisayar, 9. ve 10. sınıf birincilerine bisiklet, her şube birincisine ise Kur'an-ı Kerim, tüm öğrencilere ise onur belgesi verildi.

Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan başta olmak üzere okul idaresi, veliler ve öğrenciler karne törenine katıldı.

Katılımın çok olduğu karne dağıtım töreni Kur'an-ı kerim okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Okul müdürü Gaffari İzci, Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin, bölge birincisi Türkiye 10'uncusu yapmak için gayret sarf edeceklerini ifade etti.

Okul Aile Birliği başkanı Ahmet Doğan ise, imam hatip okullarının bir davanın, bir neslin ve insanlığın önderlerini yetiştiren okullar olduğunu dile getirerek, yalnız Adıyaman'ın değil, Türkiye'nin, tüm insanlığın ihtiyaç duyduğu bir nesil yetişmesine vesile olacağını ifade etti.

Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ise konuşmasında, 2014-2015 eğitim öğretim sezonunun ilk yarısında 149 bin 500 öğrencinin karne aldığını kaydederek, "Oldukça yoğun ve yorucu bir çalışma döneminden sonra sorumluluklarımızı yerine getirmenin huzuru içinde 2014- 2015 eğitim- öğretim yılının ilk dönemini büyük bir özveriyle tamamlamış bulunmaktayız. 23 Ocak 2015 Cuma günü okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarında eğitim gören toplam 149.500 öğrencimiz karnelerini alarak yarıyıl tatiline girecektir.

Adıyaman'ımızı ve ülkemizi yarınlara taşıyacak öğrencilerimizin sağlıklı, mutlu, çevresine duyarlı, özgüveni tam, sorumluluk bilincine ve rekabet gücüne sahip bireyler olması için hep birlikte büyük bir gayretin içerisindeyiz.

Adıyaman'ımızın eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve başarı seviyesinin artmasında göstermiş olduğunuz gayret ve özverili çalışmalarımızdan dolayı sizleri kutluyorum. Sizlerin gayretiyle geçen yıl ilimiz TEOG sınavında Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. 2014- 2015 Eğitim-Öğretim yılının 1. Dönem TEOG sınavında geçen yıla göre 1 puan artış sağladık. Bütün bu başarılarda sizin imzanız var. Her türlü projemiz sizlerin desteğiyle başarıya ulaştı. Sürekli değişen dünyada ve pek çok yeniliği imza attığımız eğitim sistemimizde sizlerin de kişisel ve mesleki gelişiminizi ihmal etmeyeceğinize inancım tamdır. Kendinize ve sevdiklerinize vakit ayırabileceğiniz bu zaman dilimini sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçirmenizi diliyorum" dedi

Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin ise konuşmasında velileri uyararak, "Aileler ve veliler sakin olsunlar. Başarısızlık varsa bunun nedeni olarak sadece öğrencilerin omuzlarına yüklenmesinler. Bunlarda öğretmenlerimiz, velilerimiz, öğrencilerimiz ve bizim sorumluluğumuz vardır. Çocukları başka öğrencilerle mukayese ederseniz, onun öz güvenini yıkarsanız; başarılı olamaz. Hayatta hep mutsuz olur. Mutsuz insan insanlığa faydalı olamaz. Öğretmenlerle oturup başarısızlığın sebepleri araştırılır. Bu ara tatil hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz için zihinlerini dinlendirirler. Yenileyerek, tazeleyerek ikinci döneme başlarlarsa daha iyi başlar" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Başarılı Öğrenciler Karnelerin Yanında Hediye Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement