Adıyaman'da "Çözüm Odaklı Çatışma Yönetimi ve Prensipli Müzakere" Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da "Çözüm Odaklı Çatışma Yönetimi ve Prensipli Müzakere" Eğitimi

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına bağlı Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi tarafından düzenlenen "Çözüm Odaklı Çatışma Yönetimi ve Prensipli Müzakere" eğitimi verilmeye başlandı.

26.07.2016 21:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına bağlı Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi tarafından düzenlenen "Çözüm Odaklı Çatışma Yönetimi ve Prensipli Müzakere" eğitimi verilmeye başlandı.

Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi'nde düzenlenen ve 60 kursiyerin katıldığı eğitimde, kişiler arasında yaşanan uyuşmazlık, sorunların çözümü noktasında yaşanan sıkıntılara çözüm yolu bulmak ve arabuluculuk konusunda ortak noktayı sağlamanın hedeflendiği bildirildi.

Adıyaman Gençlik Evi Sorumlusu Yeşim Çelik Süzer, yaptığı açıklamada, ilk olarak kurumlarda çalışan kişilere bu eğitimi vermeye başladıklarını ve kurum çalışanlarının karşılaştıkları sorunlara daha çözümcül bir yaklaşım ile bakabilmeleri adına böylesine bir eğitimi başlattıklarını söyledi.

Eğitim kapsamında uyuşmazlıkları dönüştürücü ve çözüm odaklı bir şekilde yönetebilme prensibinin daha iyi kavranılabileceğini ifade eden Süzer, şunları kaydetti:

"Bu doğrultuda verilen uyuşmazlık perspektifinden çatışma yönetimi, çözüm için dönüştürücü müdahale, çözüm odaklı beden dili, prensipli müzakere becerileri, arabuluculuk ve bire bir eğitim içinde uygulanacak simülasyonlarla hem kavramsal hem de deneyimsel olarak katılımcıların uyuşmazlık yönetimini öğrenmeleri ve aynı zamanda uygulamalı olarak eğitim içinde deneyimlemeleri sağlanmaktadır. Eğitim içeriği kapsamında, çatışmayı yönetmek ve bir çözüm ile sonlandırmak için prensipli müzakere üzerine de yoğunlaşılmaktadır. Gerek STK'larda gerek iş dünyasında gerek özel yaşamda anlaşmazlıkların çıkması doğaldır. Ortaya çıkan bu uyuşmazlıkları iyi ya da kötü olarak nitelendirmek yerine bu durumun kaçınılmaz olduğunu kabul etmek gerekir. Önemli olan, bu uyuşmazlıkları dönüştürücü ve çözüm odaklı bir şekilde yönetebilmektir ve hatta kurum ve kişilerin bu tür uyuşmazlıklardan güçlenerek, kazan kazan anlayışıyla çıkmasıdır. Bu doğrultuda verilen bu eğitimle, çözüm odaklı iletişim perspektifinden belirtilen bu dönüşümlerin kazandırılması hedeflenmiştir."

Kurs sonunda katılımcılara sertifika verileceği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da 'Çözüm Odaklı Çatışma Yönetimi ve Prensipli Müzakere' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement