Adıyaman'da Eğitimcilerden Protesto - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da Eğitimcilerden Protesto

Adıyaman\'da Eğitimcilerden Protesto

Adıyaman'da, Eğitim- Sen üyeleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı puanlama sistemi uygulamasıyla birçok okul müdürünün görevden alınmasını protesto etti.

26.08.2014 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da, Eğitim- Sen üyeleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı puanlama sistemi uygulamasıyla birçok okul müdürünün görevden alınmasını protesto etti.

Öğleden sonra Adıyaman Valiliği önünde toplanan Eğitim- Sen üyeleri, ellerinde taşıdıkları dövizler ile yöneticilere getirilen puanlama sistemini eleştirdi. Puanlama sistemi ile birçok müdürün görevden alındığını belirten Eğitim-Sen Şube Başkanı Hasan Basri Yorulmaz eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Söz konusu değerlendirme puanları, eğitim kurumu müdürleri ile neredeyse tek bir gün çalışmamış, eğitim kurumu müdürünü hiç tanımayan, büyük bölümü geçtiğimiz eğitim öğretim yılı sonunda siyaseten atanmış ilçe milli eğitim müdürü ile şube müdürleri tarafından da verilebilmiştir. Türkiye çapında başta Eğitim Sen üyesi okul müdürleri olmak üzere, yandaş sendika üyesi olmayan okul müdürlerinin çok büyük bir bölümü görevden alınmış, beklenildiği gibi yandaş sendikanın üyelerine alan açılmıştır. Sendikamız üyelerinin önemli bir bölümüne 75'in altında puanlar verilerek bulundukları eğitim kurumlarında görev yapmaları engellenmiştir."

Eğitim-Sen üyeleri açıklamanın ardından bir süre slogan attıktan sonra dağıldı. - Adıyaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da Eğitimcilerden Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement