Adıyaman'da İki Göletin İhalesi Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da İki Göletin İhalesi Gerçekleştirildi

Adıyaman\'da İki Göletin İhalesi Gerçekleştirildi

Adıyaman’da DSİ Besni Akpınar Göleti Sulaması Proje yapım işi ile Merkez Akçalı-1 Göleti Sulaması Proje yapım işi ihalesi gerçekleştirildi.

23.06.2016 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da DSİ Besni Akpınar Göleti Sulaması Proje yapım işi ile Merkez Akçalı-1 Göleti Sulaması Proje yapım işi ihalesi gerçekleştirildi.

DSİ tarafından gerçekleştirilen her iki ihale ile yapılacak olan göletler sulamada kullanılacak. Sulu tarıma geçiş için önemli olan projelerin ihalesinin sonuçlanmasının ardından yapım işine geçilecek.

Merkez Akçalı-1 Göleti Sulaması Projesiyle, Adıyaman merkezde inşa edilecek göletin gövde dolgusu 612 bin 721 m3, gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu tipinde olup, gölet depolama hacmi 3 milyon 593 bin m3 ve temelden yüksekliği 42,50 metre olarak tesis ediliyor. Proje ile 5 bin 720 dekar arazi, basınçlı borulu şebekeyle (yağmurlama+damla) sulanacak. Proje tamamlandığında yöre çiftçisine yıllık 3 milyon 960 bin 874 TL net gelir artışı sağlayacak.

Adıyaman-Besni Akpınar Göleti Sulaması Projesi ile ise, Besni ilçesinde inşa edilecek göletin gövde dolgusu 634 bin 192 m3, gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu tipinde ve depolama hacmi 3 milyon 29 bin 894 m3 ve temelden yüksekliği 45,50 metre olarak tesis edilecek. Proje ile 5 bin 720 dekar arazi, basınçlı borulu şebekeyle (yağmurlama+damla) sulanacak. Proje tamamlandığında yöre çiftçisine yıllık 3 milyon 217 bin 753 TL net gelir artışı sağlayacak. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da İki Göletin İhalesi Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement