Adıyaman'da Kardeşlik İftarı - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da Kardeşlik İftarı

Dünya Ehlibeyt Vakfı tarafından Adıyaman'da kardeşlik iftarı düzenlendi.

29.06.2016 23:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Ehlibeyt Vakfı tarafından Adıyaman'da kardeşlik iftarı düzenlendi.

Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, bir otelde verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, ülkede asırlardan beri devam eden kardeşliğin dünyaya örnek olduğunu söyledi.

Bugün karşı karşıya kalınan acıların kendilerini çok üzdüğünü belirten Altun, dünyadaki bütün insanları Allah'ın eşit şekilde yarattığı ifade etti.

Altun, bütün Müslümanların ortak değerlerinin Kur'an ve ehlibeyt olduğunu aktararak, "Yüce Rabbimizin merkezi tek, yüce Rabbimize giden hak yolu da tektir. O hak yolunda olmak için sevgi, muhabbeti, hakkı, hukuku, ilmi, dayanışmayı, paylaşmanın yüksek ahlakı güzel insan olmaktır. Dinlerin varlık nedeni de zaten budur." dedi.

Dünyanın 5 kıtasında büyük vahşetler yaşandığına dikkat çeken Altun, bunu kabul etmediklerini dile getirdi.

Muhabbet ve istişarenin önemine dikkati çeken Altun, şöyle konuştu:

"Bizim dinimiz sevgi dinidir. Bizim dinimize Peygamber Efendimizin dediği gibi 'Hayatınızda muhabbet ve istişare yoksa, yolunuzu doğru bulamazsınız'. Bu vahşetleri aşabilmenin tek yolu birliğimizi, kardeşliğimizi beraberliğimizi daha güçlendirmemiz gerekiyor. Daha dün İstanbul'da yaşanan vahşet de bizleri katletmiştir. Biz vahşetleri, insanlara kıyanları kabul etmiyoruz. Bizim dinimiz sevgi dinidir."

İftar programına Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da Kardeşlik İftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement