Adıyaman'da Köylülerin Su Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Köylülerin Su Tepkisi

Adıyaman\'da Köylülerin Su Tepkisi

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesi Yeşilyayla köyü sakinleri ilçe belediyesinin sularını alacağı gerekçesiyle Valiliğe geldi.

21.08.2014 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi Yeşilyayla köyü sakinleri ilçe belediyesinin sularını alacağı gerekçesiyle Valiliğe geldi.

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi Yeşilyayla köyündeki içme ve sulama suyu kaynağından, Çelikhan ilçesine su götürüleceğini öğrenen Yeşilyayla köyü sakinleri duruma tepki gösterdi. Köye jandarma ile birlikte gelen görevliler kaynakta çalışma yapmak isteyince köylüler toplanarak Çelikhan Kaymakamlığı'na gitti. Kaymakamın izinde olduğunu öğrenen köylüler daha sonra Adıyaman Valiliğine yürümek istedi.

Kadın, erkek, çok sayıda köylü Valiliğe girmek ve Vali Mahmut Demirtaş ile görüşmek istedi. Valilik etrafında güvenlik önlemi alan polis ekipleri köylüleri giriş kapısından bırakmadı.

Köylüler içeri girmekte ısrar edince olay yerine Çelikhan Kaymakamlığına vekaleten bakan Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner geldi. Köylüler ile polisler arasında tartışma ve gerginlik yaşandı. Gerginliğin ardından muhtar ve beraberindeki 10 kişilik grup Vali Mahmut Demirtaş ile makamında görüştü.

Yapılan görüşme sonrasında, suyla ilgili çalışmaların askıya alındığı, Vali Mahmut Demirtaş'ın suyun bulunduğu yerde inceleme yapılmasından sonra kesin kararın verileceği öğrenildi.

Köylü vatandaşlar daha sonra köylerine döndü. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Köylülerin Su Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement