Adıyaman'da Öğretmenler İş Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da Öğretmenler İş Bıraktı

Adıyaman\'da Öğretmenler İş Bıraktı

Adıyaman'da, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, eğitimde yaşadıkları sorunlara tepki göstererek iş bıraktı.

24.09.2014 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, eğitimde yaşadıkları sorunlara tepki göstererek iş bıraktı.

Demokrasi Parkı'nda toplanan Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyeleri, ellerinde pankart ve dövizlerle sloganlarla eğitimde yaşadıkları sorunlara tepki gösterdi. Grup adına basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı Şemsettin Ağar, eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının gerilediğini ileri sürerek bunun öğretmenlerin itibar kaybetmesine yol açtığını söyledi, şöyle devam etti:

"Bilgisi, birikimi ödülleri ve başarıları ile adından söz ettiren, okulu TEOG'da, üniversite sınavlarında başarılı olan, öğrenciler, veliler tarafından takdirle karşılanan canını dişine katarak okulunu zirvelere taşıyan okul müdürleri sırf siyasi iktidarın kapı kulu olmadıkları için sırf MEB yetkilileri istemedikleri için görevlerine son verildi. Şu anda 8 bin okul müdürü adeta idam edilmiştir. Okul müdürlerini idam edenler hakkında suç duyurusunda bulunduk."

Grup, konuşmaların ardından bir günlük iş bırakma eylemi başlattı ve bir süre sonra olaysız şekilde dağıldı. - Adıyaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da Öğretmenler İş Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement