Adıyaman'da Petrol Arama Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da Petrol Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Adıyaman\'da Petrol Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Adıyaman’ın her bölgesinde çalışmalarını seri bir şekilde sürdüren TPAO, petrol arama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

04.01.2014 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın her bölgesinde çalışmalarını seri bir şekilde sürdüren TPAO, petrol arama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü tarafından petrol arama çalışmalarının yapıldığı Doğu Şambayat-8 Lokasyonu arama sahasında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi aldı.

Adıyaman Bölgesi'nden Türkiye'nin ham petrol üretiminin yüzde 21,3'ü gerçekleştiriliyor. Adıyaman'da günlük üretim 10 bin 79 varil olup, Şambayat, Doğu Şambayat, Elbeyi, Doğu Çemberlitaş ve Batı Gökçe sahalarının geliştirme çalışmalarına ise hızla devam ediliyor.

TPAO Bölge Müdürlüğü Sondaj Müdürlüğü Doğu Şambayat-8 Lokasyonu Kule Mühendisi Fatih Göksu, arama sahasında yürütülen çalışmalarla ilgili Vali Mahmut Demirtaş'a teknik bilgi vererek, Doğu Şambayat-8 Lokasyonu petrol arama tespit kuyusu çalışmalarına yaklaşık 1 ay önce başlandığını ve bin 412 metre derinliğe ulaşarak çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı TPAO Bölge Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür eden Vali Demirtaş, "Ülkemizin en köklü ve marka değeri yüksek olan kurumlarından biri olan TPAO, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çok önemli çalışmalara imza atmıştır. TPAO Bölge Müdürlüğümüzce Adıyaman genelinde petrol arama çalışmaları devam etmektedir. Yapılacak çalışmalarla önümüzdeki günlerde bu alanda daha güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Büyük bir özveri gösteren TPAO Bölge Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da Petrol Arama Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement